3 ting du aldrig bør gøre, når du skriver en jobansøgning

Hvis du for tiden er jobsøgende, er artiklen her med garanti nyttig læsning for dig. I denne kommer vi nemlig ind på tre ting, du aldrig bør gøre i en ansøgning. 

Hvis du for tiden står uden for arbejdsmarkedet og er på jagt efter et job, vil vi allerførst sende lidt kærlighed og sympati i din retning. 

Vi har selv været der og ved, hvor udmattende afslag efter afslag kan føles. Før eller siden skal det dog nok lykkes dig at lande et fedt job, og chancerne herfor bliver kun større, når du har færdiglæst denne artikel.

I det kommende redegør vi nemlig for tre ting, du aldrig bør gøre i en jobansøgning.

Undlad at skrive for meget

Det er ikke unormalt, at virksomhederne får rigtig, rigtig mange ansøgninger, og derfor er det vigtigt, at du er koncis i din kommunikation.

Som tommelfingerregel siges det, at en jobansøgning ikke bør være mere end en enkelt A4-side.

Et godt tip er derfor, at du undlader at aflevere en hel roman, når du søger job – også selvom dine intentioner måtte være gode, og du hjerteligt ønsker at fortælle en virksomhed, hvor perfekt du er til jobbet.

Afleverer du en for lang ansøgning, er der en reel risiko for, at denne bliver frasorteret på forhånd, da det indikerer, at du ikke evner at formulere dig tilstrækkeligt kort og præcist. 

Undlad at skrive en banal, standardiseret ansøgning

Enhver virksomhed er på udkig efter dedikerede medarbejdere. Derfor bør du altid tilpasse din ansøgning efter den enkelte virksomhed og via din ansøgning demonstrere, hvorfor du er det perfekte match.

Dette er ikke det samme, som at du ikke må genbruge passager fra tidligere ansøgninger, men som oftest vil det være en dårlig idé at sende en standardiseret ansøgning, der ikke tager hensyn til virksomhedens profil. Dette signalerer, at du hverken er særligt dedikeret eller engageret.

Undlad at overdrive

Det er naturligvis vigtigt, at du sælger dig selv og dine kompetencer rigtig godt, men lad nu være med at overdrive og/eller lyve. 

Løgne vil indhente dig før eller siden, og der kommer intet godt ud af, hvis en virksomhed ansætter en person, der har givet udtryk for at kunne mere, end vedkommende viser sig at kunne.

Brug for flere tips?

Hvis du har brug for endnu flere tips, så finder du en komplet guide til jobsøgning her.

Scroll to Top