De bedste shopping-tidspunkter i løbet af et år

De bedste shopping-tidspunkter i løbet af året

“At shoppe er at leve” ville H.C. Andersen formentlig have skrevet, hvis han havde haft to x-kromosomer, for hvis der er der noget, som vi kvinder godt kan lide, så er det altså en god shopping-tur, og i løbet af et år er der en række tidspunkter, hvor det er ekstra fornøjeligt at shoppe sammenlignet med andre. Du får overblikket over hvilke i denne artikel. 

Der er noget sært stimulerende ved at shoppe. Uanset om det foregår digitalt eller fysisk, får handlingen dopaminen til at fise rundt i kroppen. 

Der findes ikke noget tidspunkt, hvor det ikke er fedt at shoppe. Dog findes tidspunkter i løbet af året, hvor det er endnu mere fornøjeligt at shoppe end andre. 

Herunder kommer vi ind på, hvilke tidspunkter – vi mener – er de bedste shopping-tidspunkter i løbet af et kalenderår. 

Hele januar 

I løbet af januar er butikkerne det rene ta’ selv bord. Her byder de nemlig på januarudsalget – en udsalgsperiode, hvor man kan få ekstremt meget for pengene. 

Singles Day

Den 11/11 burde være en helligdag for enhver inkarneret powershopper. Hvert år på denne dag er det nemlig Singles Day, en shopping-dag, som efterhånden har fået rigtig godt tag i danskerne.

Singles Day stammer fra Asien, hvor det er den største online-shopping-dag, der findes.

Selve dagen opstod i 1990’erne blandt unge kinsere, som havde et ønske om at fejre singletilværelsen. At dette var motivationen for dagen forklarer også valget af dato – det er nemlig den dato med flest et-tallet, altså ‘singles’. 

I 2009 blev dagen for første gang nogensinde forbundet med shopping og vanvittige tilbud, da shopping-giganten Alibaba.com besluttede sig for at forsøge at forvandle dagen til et cybershopping-event, hvor singlerne blev forkælet. 

Dette lykkedes ganske godt, og siden da har mange andre ladet sig inspirere af Alibaba.com.

I Danmark er dagen endnu ikke lige så stor som eksempelvis Black Friday, men det kan være, det kommer. I løbet af de seneste år er flere og flere butikker i hvert fald hoppet med på Singles Day-bølgen, hvorfor det i dag indiskutabelt er et årligt højdepunkt for enhver shopper med respekt for sig selv. 

Black Friday 

Modsat Singles Day falder Black Friday ikke på den samme dato hvert år. Dog er det en tradition, at dagen falder om fredagen efter Thanksgiving i USA.

Black Friday stammer da også fra USA, hvor dagen siden 2005 har været den travleste indkøbsdag på hele året. 

Der gik nogle år, inden danskerne for alvor valgte at tage konceptet til sig, men det må man i den grad sige, at de har gjort nu. 

I Danmark sætter mange butikker nemlig hvert år omsætningsrekord på Black Friday, som er et rent slaraffenland for shoppere.

Hvert år byder dagen på ekstraordinære tilbud. Derfor vælger rigtig mange også at købe julegaverne på denne dag. Langt de fleste vælger dog at forkæle sig selv på dagen.

Cyber Monday

Cyber Monday falder altid mandagen efter Black Friday. I dag er det både de fysiske butikker og online-forretninger, der afholder Black Friday, men sådan var det ikke oprindeligt. 

Før i tiden var Black Friday kun for de fysiske forretninger, og i den forbindelse opstod Cyber Monday som online-butikkernes modsvar. Selvom online-butikkerne i den grad har taget Black Friday til sig, har de endnu ikke droppet Cyber Monday.

Dagen er på ingen måde en lige så stor shopping-dag som Black Friday i Danmark. Dog er den i den grad stor nok til at komme med på vores liste over de bedste shopping-tidspunkter i løbet af et år. 

Om sommeren

Hvert år holder langt de fleste butikker sommersale, altså sommerudsalg, hvor priserne er i frit fald. De fleste butikker indleder deres sommerudsalg sidst i juni og lader det løbe en måneds tid. 

Det er dog ikke alle butikker, der følger strømmen. Nogle lancerer sommerudsalget tidligere end juni, mens andre først starter udsalget i august. 

Uanset hvornår et sommerudsalg starter, så er det i hvert fald freaking fucking herligt for en shoppelysten type! 

Tak til Gesjaeften

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med gesjaeften.dk. Mange tak for hjælpen med artiklen! 

Scroll to Top