Derfor bør du overveje en karriere som kosmetisk sygeplejerske

En kosmetisk sygeplejerske er en specialuddannet sygeplejerske, der fokuserer på æstetiske og kosmetiske behandlinger. Denne type sygeplejerskes primære rolle er at forbedre patienternes fysiske fremtoning og selvopfattelse gennem forskellige ikke-kirurgiske procedurer.

Kosmetiske sygeplejerske er uddannet i brugen af forskellige former for avanceret teknologi og metoder til hudpleje- og foryngelse. Typiske arbejdsopgaver inkluderer injektioner som Botox og filler, laserbehandlinger til hårfjerning eller hudforyngelse, og kemiske peelinger for at forbedre hudens udseende.

De arbejder også med konsultationer for at vurdere behov og afstemme forventninger og giver i mange tilfælde også råd og vejledning omkring hudpleje generelt. Men hvilke fordele giver det den enkelte at tage springet fra sygeplejerske til at blive kosmetisk sygeplejerske? Vi kigger på det herunder.

Det giver dig mulighed for at fokusere på ét enkelt område

At blive kosmetisk sygeplejerske er ikke bare at tage et kursus i laser hårfjerning, men kræver en længerevarende uddannelse med både praktisk og teoretisk undervisning. Modsat arbejdsopgaverne som sygeplejerske på et hospital eller en lægeklinik, så gør det at være uddannet kosmetisk sygeplejerske, at man får mulighed for at fokusere på et enkelt område.

Dagligdagen på sygehuse eller i lægeklinikker kan være utroligt stressende, og man kommer ud for mange forskellige problemstillinger. En kosmetisk sygeplejerske fokuserer udelukkende på skønheds- og hudpleje, hvilket gør, at de får mulighed for at fordybe sig og specialisere sig inden for et specifikt område.

Løn- og arbejdsforhold er ofte mere tiltrækkende

Som mange ved, så har sygeplejersker i mange år kæmpe for bedre løn- og arbejdsforhold. At arbejde i det offentlige kan være en utroligt stressende oplevelse. Mange sygehuse kæmper med underbemanding, der gør, at de ansatte skal løbe utroligt stærkt og ofte ikke er i stand til at give en nærværende behandling af den enkelte patient. Oveni dette kommer lønnen. Det er ikke nogen hemmelighed, at sygeplejerskers løn har været kilde til debat i mange år. Som kosmetisk sygeplejerske i det private, er lønnen i mange tilfælde højere.

Udlev din passion for hud- og skønhedspleje

Hvis man samtidig er passioneret omkring hud- og skønhedspleje, så er denne uddannelse en god mulighed for at udleve denne passion, samtidig med at man hjælper mennesker, som oftest er motivationen for dem, som uddanner sig til sygeplejerske. De fleste patienter inden for dette område søger behandling, fordi de gerne vil have det bedre med sig selv og føle sig bedre tilpas i deres krop.

Andre søger behandling, fordi de har været ude for en ulykke eller lignende, og har brug for kosmetisk hjælp. I begge tilfælde er det en god måde at få opfyldt sin glæde ved at hjælpe sine medmennesker og samtidig dyrke sin passion for skønheds- og hudpleje. Du kan f.eks. blive ekspert i permanent hårreduktion ved at tage et laser kursus hos Medical Academy.

Scroll to Top