Er fedtfrysning det rette valg for mig?

Det er på ingen måde unormalt, at vi alle har områder på kroppen, hvor tingene ikke helt er, som vi ønsker – også til trods for flere timer i træningscenteret og en menu derhjemme, der aldrig har været sundere eller mere varierende. Dette kalder vi uønskede fedtdepoter, som vi bare ikke kan komme af med.

I denne artikel vil vi gøre dig klogere på fedtfrysning, hvordan den foregår, og hvilke fordele der kan være ved netop denne type behandling frem for en fedtsugning, så du i sidste ende selv kan beslutte, hvorvidt dette er en god løsning for dig.

Hvordan foregår en fedtfrysning?

Til en fedtfrysning-behandling bliver der brugt CoolSculpting, som endnu er den eneste FDA-godkendte teknologi. FDA-godkendelsen er din sikkerhed for, at dette er det sikreste valg. FDA er nemlig de amerikanske myndigheders strengeste sikkerhedsgodkendelse inden for deres sundhedssektor.

Under behandlingen får du påsat et såkaldt håndtag, som bliver siddende under hele behandlingen. Håndtaget, som også kaldes en applikatorskål, suger det ønskede område op og påbegynder derefter frysningen. Under fedtfrysningen kommer den helt ned på -11 grader. Den hårde kulde, specifikt mod et område, gør, at fedtcellerne krystalliseres og dør. Efterfølgende sørger kroppen for at nedbryde dem. Når fedtcellerne først er nedbrudt og udskilt, kommer de ikke igen.

Men er så meget kulde ikke farligt? CoolSculpting-teknologien sørger for, at den holder øje med temperaturen under hele behandlingen. Det kommer altså ikke til at gøre skade på din krop, og det er kun dine fedtdepoter, der er udsatte.

Hvem kan man få en fedtfrysning?

De fleste mennesker kan benytte sig af en fedtfrysning-behandling, der er dog nogle enkelte undtagelser. Fedtfrysning med CoolSculpting anbefales ikke til folk, der er svært overvægtige eller gravide. Der er også nogle helbredstilstande, der gør, at CoolSculpting ikke vil kunne gøres. Fx. hvis du har:

 

  • Raynauds Syndrom
  • Brok i området
  • Pacemaker
  • Nedsat leverfunktion
Er du i tvivl om, hvorvidt fedtfrysning er en god løsning for dig, så kan du få svar på dette til konsultationen inden behandlingen. Her vil det blive klargjort, hvad der er muligt og samtidig vil du få lagt en konkret handlingsplan, som passer til netop dine behov og ønsker. Det gør du sammen med uddannede sygeplejersker, der vejleder dig til de bedste løsninger, som samtidig matcher din krops proportioner.

Kan jeg tage på arbejde dagen efter en fedtfrysning?

Vores kroppe er meget forskellige, og derfor mærker vi også smerte forskellige. De fleste oplever, at de hæver, samt får lidt blå mærker omkring det behandlede sted. Udover det, er det heller ikke unormalt at mærke lidt prikken og stikken 1-2 uger efter behandlingen.

Scroll to Top