Hvor længe bør en barn sidde i autostol?

Hvor længe bør et barn sidde i autostol?

Hvor længe bør et barn egentlig sidde i en autostol? Det kigger vi nærmere på i artiklen her. 

At svare på, hvor længe et barn bør sidde i en autostol, er faktisk ikke så let igen, hvilket skyldes, at der findes en række forskellige typer autostole.

Eksempelvis findes der selestole/selepuder, og disse kan børn som regel med fordel benytte, helt indtil de er 12 år gamle, mens en babyautostol ikke bør benyttes af nogen børn, der er meget ældre end et år. 

Netop fordi der forskel på autostole, tænker vi, at vi bedst kan besvare spørgsmålet omkring, hvor længe et barn bør sidde i autostol, ved at zoome ind på de forskellige typer og anbefalingerne for disse.

Babyautostolen

En klassisk babyautostol kan som regel bruges af et barn, indtil dette fylder omkring 12 måneder.

Hvis du investerer i en babyautostol, vil der medfølge en manuel eller lignende, hvor du kan se, hvor lang tid dit barn kan og bør bruge autostolen. 

Klassisk autostol

De fleste klassiske autostole kan bruges af børn i alderen 6 måneder til 4 år. 

Også her kan der dog være forskelle. 

Ved at Google navnet på den autostol, du ejer, eller den autostole, du er interesseret i, vil du hurtigt kunne finde informationer om, hvilken aldersgruppe autostolen appellerer til. 

Selestolen/selepuden

Som nævnt tidligere findes der inden for ‘autostole’ også noget, der kaldes ‘selestole’/’selepuder’, og denne type autostol kan typisk bruges af børn i aldersintervallet 4 til 12 år

Scroll to Top