rækkefølgen på Fifty shades of grey-filmene

Rækkefølgen på Fifty Shades of Grey-filmene

Trænger du til lidt øget spænding i hverdagen, så kan du sikkert få en smule afløb ved sætte Fifty Shades-filmene på. Disse byder nemlig på kinky sex og interessant magtspil. I artiklen her introduceres du yderligere til Fifty Shades-universet, og så kigger vi på, hvor mange film der er lavet, og hvilken rækkefølge filmene er udkommet i. Bøgernes nævnes selvfølgelig også.

Fifty Shades-filmene tager afsæt i bøger skrevet af E. L. James. Allerede inden filmene blev udgivet, var bøgerne om den farlige, men tiltrækkende Christian Grey et kæmpehit i rigtig mange lande.

I Fifty Shades-universet følger vi hovedkarakteren Anastasia Steele, der indleder et forhold til virksomhedsejer Christian Grey. Et forhold, der på mange måder er en anelse sygt, og som involverer en masse SM-lege. 

Bøgerne fik særligt opmærksomhed grundet deres utallige eksplicitte beskrivelser af den sex, som Grey og Steele dyrker. 

Grundet sexpassagerne – og at det viste sig, at mange i målgruppen for bøgerne ofte var midaldrende kvinder – fik Fifty Shades-bøgerne stemplet ‘husmorporno’ i visse kredse.

Rækkefølgen på Fifty Shades-filmene

Der findes i alt – i hvert fald for nuværende – tre Fifty Shades-film. Den første kom i 2015, mens den seneste udkom i 2018. Herunder følger en punktoversigt med de tre film, hvor samtlige udgivelsestidspunkter fremgår. 

  • Fifty Shades of Grey (2015)
  • Fifty Shades Darker (2017)
  • Fifty Shades Freed (2018).

Hvornår udkom bøgerne?

Som sagt tager Fifty Shades-filmene alle tre afsæt i bøger af samme navn. 

I alt er der skrevet tre Fifty Shades-bøger, hvor fortællerens synsvinkel er en kvindes. Disse blev udgivet på samme tid nemlig i 2011. 

Hvis du er interesseret i, hvornår bøgerne blev udgivet på dansk, skete dette i 2012.

Foruden de tre bøger skrevet fra en kvindes synsvinkel har E. L. James også skrevet en triologi, hvor fortælleren er en mand – nærmere bestemt Christian Grey.

Den første af disse bøger blev udgivet i 2015, mens den sidste udkom i 2021. Herunder følger en punktoversigt, hvor både navne og udgivelsesår for Fifty Shades-bøgerne med mandlig fortæller fremgår:

  • Grey (2015)
  • I mørket (2018)
  • Fri (2021).

Tak til Henrikorsnes.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Henrikorsnes.dk, der forhandler alverdens smukke smykker. Hvis du kunne tænke dig at Henrikorsnes.dk’s flotte ud, kan du få lov til dette ved at klikke her.

Scroll to Top