Sengerammer til det æstetiske soveværelse

Der er ikke meget, der er så vigtigt som den gode søvn. Alle har vi behov for at sove for på den måde at få den energi, der skal få os gennem dagen – og derfor bør vi måske også gøre lidt ekstra for at sikre den gode søvn.

Det kan vi blandt andet gøre ved at kræse en smule om vores soveværelse, så det giver den helt rigtige fornemmelse og en følelse af ro. Det kan ske gennem indretningen, gennem farverne, gennem materialerne eller måske en sengeramme. En sådan kan virkelig sætte prikken over i’et på et smukt, æstetisk og ikke mindst roligt soveværelse.

Derfor er det vigtigt, at du vælger det helt rigtige materiale til sengerammen

Der findes rigtig mange forskellige smukke og praktiske sengerammer på markedet. Og derfor kan du helt sikkert finde en model, der stemmer overens med dine behov, ønsker og krav. Du kan for eksempel finde sengerammer i træ, stof m.v. Så hvad er du til?

Når du skal vælge materialet på din sengeramme, bør du tænke en smule praktisk.

Bruger du din seng, når du skal læse i en god bog, se TV eller spise, kan det være en fordel at vælge en model i stof. På den måde får du et blødere ryglæn, der kan sørge for, at du kan sidde behageligt med ryggen mod sengerammen.

Vælger du derimod en model i træ, får du en sengeramme, der er let at vedligeholde og rengøre, hvilket især kan være en fordel, hvis du har dyr i hjemmet. Særligt katte kan være svære at holde fra sengerammen, og er den i stof, kan det hurtigt få mærker fra de skarpe kløer.

Størrelsen på dit soveværelse kan være afgørende for, hvor stor en sengeramme du skal vælge

Ud over materialet på sengerammen, skal du også tænke på størrelsen.

Fordi der er så mange forskellige modeller, kan sengerammerne selvfølgelig også fås i forskellige størrelser. Det gælder både i forhold til bredden på din seng, hvortil rammen skal passe, så den flugter med kanterne på sengen. Men det gælder også i højden.

Du kan altså finde sengerammer, der kun lige sørger for, at der skabes en barriere mellem din pude og væggen – hvilket er smart, hvis du vil slippe for grimme mærker fra puden på væggen. Men du kan også finde nogle højere modeller. De skaber et mere markant udtryk i et soveværelse.

De små sengerammer er gode, hvis din seng står i et meget lille rum, mens de større modeller er gode, hvis du har fint plads i dit soveværelse og på den måde har behov for at få skabt lidt fylde.

Derfor er der flere, der vælger at have soveværelse et af de mindste rum i hjemmet

Og netop størrelsen på sengerammen kan være udslagsgivende.

Når du sammensætter dit soveværelse, skal du nemlig sørge for, at det ikke føles for stort. For mange kan det skabe en fornemmelse af utryghed, hvorfor flere foretrækker mindre rum. De virker også mere hyggelige, og de er samtidig lettere at skabe en god atmosfære i.

Har du et større soveværelse, kan du ud over en stor sengeramme også sørge for at vælge nogle sengeborde i en god størrelse, som samtidig giver plads til opbevaring (for eksempel via skuffer). Og du kan sætte et tøjskab, en kommode, en lækker, blød stol og andre møbler ind i rummet.

Farver kan skabe en ro – vælg derfor de rolige, naturlige og lyse farver til sengerammen

Hav også et øje for farven på din sengeramme. Den er nemlig ikke helt lige meget.

For det første skal du sørge for, at dit soveværelse ikke skiller sig ud i forhold til, hvordan du har indrettet dig i de andre rum. Du bør altså skabe en rød tråd hele vejen gennem dit hjem, så soveværelset ikke bliver et anderledes sted i forhold til stemning. Og for det andet kan de lyse, lette og naturlige farver være med til at skabe en æstetisk ro i dit soveværelse.

Vil du gerne bruge nogle markante farver, kan det være en fordel at bruge dem på for eksempel sengetøj og nipsgenstande i stedet for. Det er samtidig ting, hvor du hurtigt kan skifte farverne ud.

Scroll to Top