Sjove film - de bedste komedier

Sjove film – se vores bud på de bedste komedier

Er du på jagt efter en film, som får dig til at tage dig til maven i latterkramper, får du her på listen vores bud på de bedste sjove film. 

Der er intet bedre end at grine, men eftersom de færreste af os kan gøre det på kommando, kan det være nødvendigt med lidt hjælp. Til det formål er en god komedie et oplagt hjælpemiddel, men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken sjov film du vælger at streame.

I sidste ende vil det nok altid være et spørgsmål om personlige preferencer – humor er jo trods alt subjektiv – men vi vover alligevel pelsen og præsenterer dig for vores liste over de bedste komedier.

Vild med Mary

Vi starter vores liste med en lidt ældre sag, nemlig Vild med Mary fra 1998. I denne kendte og fantastisk sjove komedie er Ted (Ben Stiller) smaskforelsket i Mary (Cameron Diaz), og i sin jagt på at få scoret sin store kærlighed, tager Ted mere og mere voldsomme midler i brug, for at vinde sin udkårenes gunst. 

Det viser sig dog, at Ted langt fra er den eneste, som er blevet fortryllet af Mary, og så afslører vi ikke meget mere. Det eneste du behøver vide er, at der er både kærlighed og massevis af komik i vente i løbet af filmens spilletid. 

Har du endnu ikke fået set ‘Vild med Mary’, er der absolut ingen undskyldning for ikke at få den set.

The 40 Year-Old Virgin

40-årige Andy lever en fornuftig og fin tilværelse, men i løbet af sit mellemlange liv, har han stadig en særlig oplevelse til gode, nemligt at have sex. 

Steve Carell er fremragende i rollen som den akavede og seksuelt uprøvede hovedkarakter, som med hjælp fra sine venner fra elektronikforretningen hvor han arbejder, skal forsøge at få taget sin mødom. 

Resultatet er, som du måske kan gætte, en perlerække af akavede dates og tåkrummende episoder, som du med garanti kommer til at grine højlydt af. 

Udover Steve Carell er også Seth Rogen og (‘The Sexiest Man Alive‘-titelindehaveren i 2021) Paul Rudd.

Tømmermænd i Vegas
(The Hangover)

Du har med stor sandsynlighed allerede set Tømmermænd i Vegas, for da den udkom i 2009 var det filmen, som alle talte om. 

I denne verdenskendte komedie kan du få fornøjelsen af at se blandt andet lækre Bradley Cooper, altid underlige men fantastisk sjove Zach Galifianakis som forsøger at opklare det store mysterie i filmen; hvad skete der lige i går!?

Efter en lidt for voldsom bytur i Las Vegas vågner filmens hovedpersoner op på et hotelværelse, men ingen af dem husker, hvad der er sket natten forinden. Og så mangler de en ven, som tilsyneladende er forsvundet.

Hvis du allerede har set Tømmermænd i Vegas, kan den sagtens tåle endnu et kig, og hvis du endnu har den til gode, kan du godt glæde dig!

Når du er færdig med denne film, kan du passende se de efterfølgende 2 film i ‘Hangover’-serien. Her på redaktionen er der ingen tvil om, at den første film er den bedste, nummer to er fin og nummer tre er lidt ligegyldig. Hvis du er ligesom os, kommer du dog til at forelske dig i de geniale karakterer i filmen, så selvom du ved, at den sidste i trilogien er mindre god, kommer du med garanti til at se den alligevel. 

Bruce den almægtige

Man kan dårligt lave en lsite over bedste komedier uden at have en Jim Carrey-film med, og selvom der er mange gode at vælge imellem, var vi ikke i tvivl om, at Bruce den almægtige var filmen, som skulle med på listen. 

I denne komedie med blandt andre Jennifer Aniston og Morgan Freeman på rollelisten, spiller Jim Carey en mand, som har mistet troen på Gud, fordi verden konstant virker til at være imod ham.

En dag, hvor Bruce er særligt presset, brokker han sig til himlen, og klager over Gud, hvilket resulterer i, at Gud viser sig for ham.

“Fint! Så lad os se, om du kan gøre det bedre.” lyder det fra Gud (Morgan Freeman) som herefter overdrager alle sine guddommelige kræfter til Bruce.

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love er ikke bare en genial komedie, det er også en fremragende film om kærlighed og de manger former, som denne kommer i. 

I den romantiske komedie spiller Steve Carell en kedelig midelaldrende mand, hvis kone vil skilles, fordi parforholdet er blevet for ordinært og monotont. 

Derfor ender Carell med at vende tilbage til datingmarkedet, som han ikke har været en del af i flere årtier, og det med at score en ny kvinde er ikke helt så nemt, som han husker det. Heldigvis er der hjælp at hente fra Jacob (Ryan Gosling) som (big surprise) har helt styr på det med kvinderne – i hvert fald indtil han møder en ung smuk kvinde (Emma Stone) som ikke nødvendigvis falder så let for Jacobs ellers uimodståelige charme.  

En række twists i denne romantiske komedie gør, at den aldrig bliver forudsigelig eller ligesom filmene i denne genre er flest. Vi kan ikke anbefale Crazy, Stupid, Love nok, så hvis du ikke har set den, er det simpelthen at gå det gjort hurtigst muligt.

Tak til Sackit

Vores liste over de bedste komedier er udarbejdet i samarbejde med Sackit, hvor du blandt andet kan finde fremragende bluetooth højttalere, som kan gøre filmoplevelsen endnu bedre.

Scroll to Top