Tre simple tips til at gøre din altan til en hyggelig oase!

Er din altan måske lidt kedelig, og mangler du inspiration til at peppe den op? Så fortvivl ej, for der er mange måder, hvorpå du kan gøre din altan til et dejligt sted at være. Om du er til det helt enkle med blot få krukker, bord og stole eller til at have sit eget lille planteparadis.

Derfor præsenterer vi her tre bud på, hvordan du kan skabe din egen personlige oase. Det første, du må have med i overvejelserne, er selvfølgelig størrelsen på din altan, inden du slår dig løs i havecentret. Hernæst er det jo at overveje din personlige stil.

Tag udgangspunkt i altanens størrelse og din personlige stil

Det første, du må forholde dig til, er beslutningen for møblementet, om du er til bord og stole eller til en bænk. Det er nemlig møblerne, der vil fylde mest på din altan. Og hertil kan du finde hynder og puder, der passer lige netop til din stil. De fås i et væld af farver, med eller uden mønstre. Det giver ikke bare komfort, men det skaber også et behageligt og imødekommende udtryk.

Der er ikke noget som krukker med planter og blomster, der kan skabe hyggelige rammer samt pryde din altan.  Eller altankasser, hvor du kan dyrke dine egne krydderurter.

Find derfor de krukker, du synes, er flotte, med eller uden motiver i de størrelser, du foretrækker. Og plant, hvad end du må foretrække af blomster eller planter. Har du plads på din altan, er et oliventræ eksempelvis et godt bud. Plant dine fortrukne krydderurter i altankasser eller måske en rosmarinplante i en flot krukke. Det er jo bare skønt at kunne plukke helt friske krydderurter.  

Belysning skaber hyggelige rammer og lyser din altan op

Når aftenen går på hæld, og det bliver mørkere, er det en god ide at have noget belysning på din altan. Det kan du gøre i form af lyskæder, de fås i helt klassiske formater, men du kan også få mere dekorative lyskæder udformet som flamingoer. Det gør også altanen hyggelig og varm at sætte nogle flotte lysestager eller bloklys på et lille fad placeret på dit havebord eller rundt i hjørnerne. 

Med disse tre og simple bud håber vi, du er blevet inspireret til, hvordan du kan gøre din altan til et dejligt opholdssted, du vil nyde at tilbringe din tid på.

TIP

Har du ikke en altan, men drømmer om det, kan du hos minaltan.dk få svar på spørgsmål samt kyndig vejledning vedrørende  altaner, blandt andet spørgsmålet: Hvad koster en altan?

God fornøjelse!

Scroll to Top