Virker anti-rynkecremer overhovedet?

Læser du på emballagen for en anti-rynkecreme, er der sommetider ingen grænser for, hvad en sådan creme hævder, at den kan fikse. Men kan du stole på løfterne, som producenterne af de forskellige rynkecremer giver? Dette kigger vi nærmere på i artiklen her.

Rigtig mange kvinder forsøger at holde aldringen på afstand, så de kan bevare deres smukke ungdommelige udseende så lang tid som muligt.

Der findes mange måder, hvorpå man kan forsøge at forsinke ens aldringsproces, og en af de mere populære metoder er at benytte sig af en anti-rynkecreme. 

Læser du teksten på en rynkecremes emballage, er der nærmest ingen grænser for, hvad producenten bag en sådan creme kan finde på at hævde, at cremen er i stand til. Men kan man stole på løfterne? Ikke altid desværre…

I det følgende gennemgår vi de løfter, du hyppigst støder på, og dykker ned i, hvorvidt løftet kan formodes at have rod i virkeligheden, eller om det mest af alt bare er salgsgas.

Cremen gør din hud mere fast efter et par ugers brug

Der er ingen tvivl om, at en række anti-rynkecremer vil kunne give forbrugeren en følelse af, at vedkommende får en mere fast hud. 

Der er dog ingen cremer, der kan bidrage til, at din hud bliver lige så fast, som da du var i dine 20’ere, hvis du nu er i dine 40’ere.

Ligeledes er det vigtigt at notere sig, at fastheden, som en række cremer kan levere, ikke er varig, hvorfor den forsvinder, sæt du stopper med at bruge den creme, der har leveret den.

Cremen kan, ifølge diverse tests, reducere selv de dybeste rynker

Der foretages en del rynkecreme test, men vi er endnu ikke stødt på nogen, der dokumenterer, at brugen af almindelige rynkecremer vil kunne føre til en synlig reduktion af rynker.

Der findes dog en række receptpligtige produkter, der – jævnfør kliniske tests – kan føre til en synlig reduktion af rynker, men dem kan du altså ikke bare pille ned fra hylderne i din lokale Matas, nej, dem skal du igennem din læge for at få adgang til.

En anti-rynkecreme med UV-filter sinker aldringen

Da solens skadelige UV-stråler er den helt store synder i forhold til udvikling af rynker, er denne påstand sand. 

Sørger du for at beskytte dig mod solens UV-stråler – hvad enten det er med en solcreme eller en anti-rynkecreme med indbygget UV-filter – vil du sinke aldringstegnene i dit ansigt.

Overvejer du at investere i en anti-rynkecreme, anbefaler vi derfor, at du køber en med indbygget UV-filter. 

Scroll to Top