dykkere

Hvor er det bedst at dykke i Danmark?

Selvom Danmark ikke er noget decideret paradis for dykker, så findes der bestemt en række områder, der byder på fornuftige forudsætninger for at få rigtig fine dyk. Hvilke områder der blandt andet er tale om, kan du blive klogere på i artiklen her. 

Selvom det næppe er i danske farvande, at de fedeste billeder skydes af et undervandskamera, betyder det ikke, at danske områder slet, slet ikke kan levere forudsætningerne for gode dykkeroplevelser.

Der findes nemlig en del områder i Danmark, hvor dykkerforholdene er rigtig fornuftige, og i de følgende afsnit peger vi på tre områder, hvor vi er sikre på, at du vil kunne få rigtig gode dyk.

Søbadet ved Lillebælt

Overordnet set byder Lillebælt på ganske fornuftige forhold for dykkere, og særligt Søbadet er et populært spot for dykkere – og dette med god grund, hvis du spørger os.

Du finder Søbadet, som er en gammel badeanstalt, for enden af Søbadvej, og du vil kunne dykke i området omkring Søbadet året rundt med stor fornøjelse.

En af de primære årsager til, at Søbadet er blevet et så populært dykkermål, som tilfældet er, er, at Søbadet er et af eneste områder i Danmark, hvor du kan få fornøjelsen af et ‘trappevægdyk’.

Derudover er undervandsområdet kendetegnet ved at byde på et rigt dyreliv, hvorfor du i den grad kan få forkælet synssansen via dyk ved Søbadet. 

Uanset om du dykker ved Søbadet om vinteren eller om sommeren, er et godt tip, at du medbringer en lommelygte, da undervandsområdet er ret mørkt året rundt.

Limfjorden

Limfjorden er rigtig, rigtig stor og byder flere steder på ganske fornuftige dykkerforhold.

Desværre lider Limfjorden dog under, at vi mennesker ikke har behandlet naturen synderligt godt de seneste mange år, og derfor er store områder af Limfjorden i relativt dårlig økologisk stand, hvorfor Limfjorden ikke byder på så rigt et dyreliv, som man kunne have ønsket sig.

Når det er sagt, så vil du dog kunne støde på en række spændende dyrearter i Limfjordsområdet, blandt andet en masse småfisk, og når sigtbarheden i Limfjorden er bedst, er den omkring 6-8 meter, hvilket er ganske fornuftigt efter danske standarder.

Silkeborgsøerne

Det er ikke kun i farvande, at du kan få gode dykkeroplevelser. Også en række søer byder på ganske fornuftige forhold for dykkere, hvilket gælder for en stor del af Silkeborgsøerne, heriblandt Almind Sø, Slåen Sø og Knud sø.

Disse søer udmærker sig blandt andet ved at byde på ganske rent vand, der ikke smager lige så tarveligt som havvand.

Hvis du går op opdagelse i en af flere af Silkeborgsøerne, vil du kunne støde på alt fra aborrer og geder til dammuslinger og åkander.

Scroll to Top