Fødselsdagskage

Hvor gammel blev den ældste dansker nogensinde?

Har du nogensinde spekuleret på, hvor gammel den ældste dansker nogensinde blev? Det har vi. Og faktisk har vi ikke blot spekuleret over det. Vi har også undersøgt det, og i artiklen her deler vi vores nyvundne indsigt med dig.

På nuværende tidspunkt er den ældste dansker nogensinde en mand ved navn Christian Mortensen, som gik bort i 1998 i en alder af 115 år og 252 dage.

Den ældste danske kvinde nogensinde hed Ursula Krigger, og hun blev 113 år og 141 dage.

Hvad med på verdensplan?

Mens det er en mand, der har rekorden som den ældste dansker nogensinde, er det faktisk en kvinde, der er indehaver af titlen som verdens ældste menneske. I hvert fald på nuværende tidspunkt.

Kinden, der er tale om, er en franskmand ved navn Jeanne Louise Calment, som blev hele 122 år og 164 dage. Hun døde i 1997 og har dermed været indehaver af rekorden i rigtig, rigtig mange år efterhånden.

Jeanne Louise Calment er i øvrigt det eneste menneske, der nogensinde er fyldt 122 år, 121 år og 120 år.

Den næstældste person nogensinde åndede nemlig ud for sidste gang, da vedkommende var 199 år. En alder, som blot tre mennesker på nuværende tidspunkt har nået.

Frankrig har to i top5

Noget tyder på, at franskmænd har gode gener, når det kommer til at leve længe. 

I hvert fald har netop Frankrig to personer i top5 over de ældste nogensinde.

Foruden Jeanne Louise Calment, der er indehaver af førstepladsen, er Lucile Randon også i top5. Hun døde i 2023 som den fjerde ældste person nogensinde. 118 år og 340 dage nåede hun at betræde Jorden.

Tak til Teatree

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med de gode folk Teatree. 

Et spændende site, hvor du blandt andet læse en masse om Australien Bodycare samt få gode tips og tricks til at få bugt med hudlidelser.

Scroll to Top