Disse fejl begår danskerne ofte, når de vælger seng

Det er bestemt ikke nemt at vælge den rette seng. Der er nemlig stor forskel på de mange modeller, der er at finde på det danske marked, hvorfor der også er mange faktorer, der er vigtige at tage op til overvejelse.

Rigtig mange danskere begår dog en række fejl, når de vælger deres seng, hvilket – i nogle tilfælde – fører til, at de får valgt den forkerte seng. Det er selvfølgelig vigtigt, at du undgår at gøre dette.

Derfor bliver du herunder præsenteret for en række af de fejl, som mange danskere begår, når de vælger blandt de mange senge. Har du kendskab til de mest gængse fejl, er det lettere for dig at undgå at begå dem selv.

Vælger for lille en seng

Der er rigtig mange, der begår den fejl, at de vælger en seng, der er for lille. Ofte står par med valget mellem en seng, der måler 160×200 cm og en seng, der måler 180×200 cm, hvor de beslutter at vælge den lille seng, da de kan spare penge.

Langt de fleste finder dog hurtigt ud af, at en sådan seng er for lille, hvis man skal sove to personer i den til dagligt. Det betyder ikke nødvendigvis, at man skal købe en stor 210×210 kontinentalseng, men blot, at man skal vælge størrelse med omhu.

Sørger du for at vælge sengens størrelse med omhu, har du nemlig markant bedre forudsætninger for at erhverve dig en seng i den rette størrelse.

Overvejer ikke forskellene mellem de forskellige sengetyper

Når man går på jagt efter en ny seng, er det vigtigt at huske, at der findes flere forskellige typer af senge. Der er f.eks. stor forskel på, om man ender med at købe en boxmadras med ben eller en elevationsseng.

Mange overvejer dog slet ikke, hvilken af disse sengetyper, der egentlig er den mest passende for dem. Det er en skam, da der faktisk er mange ting, der skal tages op til overvejelse i denne forbindelse.

F.eks. skal du overveje, om du har brug for en sengeramme med skuffer, om du vil have elevation, eller om du er villig til at betale en højere pris for en seng med flere madraslag. Alt dette skal overvejes, inden man går på jagt efter sin kommende seng.

Sætter budgettet for lavt

Man kan ikke komme udenom, at det ikke er billigt at købe en ny seng. Alligevel er der rigtig mange, der begår den fejl, at de forsøger at holde prisen i bund, da de ønsker at spare penge.

Det er naturligvis forståeligt, at man helst ikke vil bruge for mange penge, men købet af en seng er ikke blot et almindeligt forbrugskøb. Derimod er der tale om en investering i din søvn, hvorfor du ikke bør gå på kompromis med dit valg.

I stedet for at gå på kompromis, er det bedre, at du udskyder dit sengekøb en smule, så du har mulighed for at skrabe flere penge sammen. Det vil give markant bedre mening på længere sigt.

Scroll to Top