Hvilke ingredienser skal der være i shampoo til fedtet hår?

Mange leder efter en shampoo til fedtet hår, som kan hjælpe dem med at opretholde hårets naturlige balance. Ligesom der eksisterer shampooer til f.eks. krøller, glat hår eller til tørt hår, så kan man altså også få en shampoo til fedtet hår.

Derfor kan man med fordel være på udkig efter en shampoo, som er fuld af næringsfulde og naturlige ingredienser såsom brændenælder, rosmarin, kamille eller aloe vera. Dét, disse planter har til fælles er, at de alle bekæmper fedtet i håret. Med en shampoo til fedtet hår kommer man af med meget af den talg, som man har lagret i håret. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvordan man undgår at få fedtet hår og hovedbund.

Rosmarin

Krydderiet stammer fra Middelhavsområdet. Rosmarin er et af de mest klassiske krydderier, som mange danskere har hjemme i deres køkkenskab til madlavningen.

Dog kan rosmarin også fungere andre steder end i køkkenet. Rosmarin har nemlig vist sig at være et plejende produkt, når det kommer til hud og hår. Rosmarin sørger nemlig for at rense hovedbunden, så det overflødige talg forsvinder. Derudover kan rosmarin på sigt være med til at give længere hår, modarbejde hårtab, genskabe hårets naturlige farve og standse produktion af skæl, som også irriterer hovedbunden.

Aloe Vera

Aloe vera er kendt for at være at have grønne blade med et indhold af gele. Man finder ofte aloe vera i mange produkter, såsom kosttilskud, hudpleje og hårprodukter.

Aloe vera vil i en shampoo hjælpe hovedbunden med at optage fugt samt at fastholde fugten. Resultatet vil være et hår som skinner og stråler. Derudover kan det være en fordel at have aloe vera i sin shampoo, hvis man kæmper med skæl, kruset eller knastørt hår. Nogle af de mest værdige effekter ved at have denne plante i ens shampoo er, at den er rensende, smertelindrende, blødgørende, beroligende, nærende, mild, plejende og kølende. Alle disse egenskaber kan aloe vera-planten videreføre til ens shampoo.

Kamille

Kamille har en dejlig og behagelig duft. Kamillen fungerer på samme måde som rosmarin ved at fjerne den unødvendige produktion, der har været af talg i håret. Kamillen er derudover også med til at skabe nye hårstrå og gøre dem mere robuste, så de ikke knækker så nemt. Derudover har kamille den effekt, at den virker rensende, beroligende, smertelindrende, blødgørende og aktiverende. Alle disse egenskaber er en fordel at have i sin shampoo, hvis man gerne vil bekæmpe fedtet hår. 

Disse ingredienser kan du derfor lede efter, når du skal have en shampoo til fedtet hår.

Scroll to Top