Flytte sammen med kæresten?

Flytte sammen med kæresten? Overvej disse forhold først

At flytte sammen med sin kæreste er et stort skridt for forholdet. For langt de fleste er det helt fantastisk at få lov at bo under samme tag som den, man elsker. Det er dog en stor beslutning og potentiel forandring, og derfor er det en række forhold, du og din kæreste bør overveje grundigt, før I tager det endegyldige skridt. 

Hvis du overvejer at flytte sammen med din dejlige kæreste, så vil vi råde dig og ham/hende til at tage stilling til en række forhold, inden I endegyldigt beslutter jer for, at jeres navne skal pryde den samme postkasse. 

At flytte sammen er nemlig en stor beslutning, og hvis I ikke gør jeres forarbejde, vil I kunne ende i mange konflikter, der i værste fald fører til, at I beslutter at gå fra hinanden. I så fald står i et kaos, hvor I både skal skille jer af med en dejlig lejlighed, som I ikke længere har råd til, samtidig med at I skal på fode igen følelsesmæssigt. 

Men hvad skal der så overvejes? Jo, ser du. Det kommer vi ind på i de kommende afsnit. 

Skal I have fællesøkonomi?

Økonomi er ikke noget sexet emne, men I gør alligevel klogt i at tage en snak om jeres forventinger til dette område. Det er vigtigt, at I ikke er i tvivl om, hvordan I gør tingene her, hvorfor I bør diskutere:

  • Om I vil have fællesøkonomi eller hver jeres konti?
  • Hvor I kan spare penge ved at være to?
  • Hvordan I sikrer jeres ting, jer selv og hinanden?

Hvor skal I bo?

I skal naturligvis finde et lejlighed eller et hus, hvor I begge to vil kunne føle jer hjemme. Derfor bør I tage en snak om, hvad I godt kunne tænke jer, at jeres nye fælles hjem kommer til at indeholde. Lav en liste med forhåbninger, og start så efterfølgende boligjagten.

Hvilke regler skal gælde i jeres fælles hjem?

Når man flytter sammen, er det vigtigt, at man udviser hensyn til sin bofælle. Folk har forskellige behov og præferencer, og det er vigtigt, at I lærer hinandens grænser at kende og tager hensyn til disse.

Måske er du typen, der elsker at få spontant besøg, mens din kæreste hader det. Hvis I har sådanne konflikter, må I tale om, hvordan I finder en model, der passer jer begge to.

Er forholdet overhovedet stærkt nok?

At flytte sammen vil altid medføre en masse praktisk bøvl. En flytning er nemlig aldrig let, og derfor er det vigtigt, at du er helt sikker på, at det – at flytte sammen – nu også er det helt rigtige valg.

Nogle mennesker vælger – helt vanvittigt – at prøve at redde et skrantende forhold ved at flytte sammen. Det bør man aldrig gøre, og hvis det er det, som du og din kæreste er ved at gøre, så aflys øjeblikket jeres planer, for en sammenflytning vil ikke redde noget som helst. Den vil kun optrappe konflikten og komplicerer det uundgåelige brud.

Tak til ejendrøm

Da vi vidensindsamlede til denne artikel, rådførte vi os med dygtige ejendrøm, der er ejendomsmægler i Esbjerg og Bramming. 

Denne mægler ved om nogen, hvad man bør overveje, inden man investerer i hus og lejlighed, og det var derfor meget nyttigt med lidt input. Tak for hjælpen!

Scroll to Top