Podcast anbefalinger 2021

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Avxperten.dk, hvor du kan finde masser af lækkert udstyr til podcastlytningen. Du finder alt fra høretelefoner, headsets, airpods cover og meget, meget mere.

Podcast-mediet er brandvarmt i øjeblikket, og fordi alle og enhver kan optage og udgive en podcast, findes der desværre en masse ligegyldige af slagsen, som ikke er din tid værd! 

Hvis du ikke har oceaner af tid i dagligdagen, har du sikkert hverken mulighed eller lyst til at lytte 17 podcasts igennem for at finde en, der sparker benene væk under dig.

Det behøver du heldigvis heller ikke!

Onlywomen.dk kommer dig nemlig til undsætning; her i artiklen serverer vi nemlig vores 10 yndlingspodcast til dig, og vi lover dig, at hver og en af disse vil være din kostbare tid værd!

1. Third Ear

’Third Ear’ hører til blandt de absolut dygtigste formidlere indenfor podcasts i Danmark. Det er ligegyldigt hvilken historie de vil fortælle, eller hvilket emne de vil tage sig af – det er altid spændende og underholdende at lytte til.

’Third Ear’ har en del udsendelser bag sig, men særligt ’Kvinden med den tunge kuffert’ fortjener en anbefaling. Her er holdet bag podcasten i hælene på en norsk kvinde, som ikke er den, hun udgiver sig for at være.

2. Serial

’Serial’ er den moderne podcasts mor. Den amerikanske podcast har ikke blot banet vejen for de utallige true crime podcasts, som findes i dag, men også for podcast-mediet i det hele taget.

Alene fordi ’Serial’ er epokegørende indenfor mediet, fortjener den et lyt. Du bør dog også lytte fordi især første sæson opsluger dig, så du er tvunget til at lytte fortællingen til ende.

Har Adnan Syed virkelig myrdet sin barndomskæreste, eller er der tale om et komplot? Er det en serie af misforståelser som gør, at den unge mand nu sidder fængslet for mord? Det finder du kun ud af, hvis du lytter med!

3. Radio Rental

Inden du lytter til ’Radio Rental’, er vi nødt til at advare dig om, at du måske ender med at blive skræmt. Bliv ikke overrasket, hvis du ikke længere kan gå alene hjem i mørket eller hvis du dobbelttjekker om dørene nu også er låst, inden du går i seng.

Der er garanti for kuldegys når du får serveret den ene urovækkende fortælling efter den anden i denne podcast, hvor det er de implicerede selv, som fortæller om de skræmmende hændelser. Samtlige historier er autentiske, hvilket kun gør podcasten endnu mere skræmmende.

4. Bandeland

Bandeland er en podcast, der er produceret af Ekstra-Bladet. Den kredser om bandemiljøerne i Danmark og er spækket med gribende og interessante fortællinger. 

I første sæson vil du kunne blive klogere på Loyal To Familia, hvilket i den grad kan anbefales. Det er både rigtig, rigtig spændende, men også meget skræmmende lytning!

5. Fries Before Guys

Fries Before Guys er en podcast, der drives og bestyres af to underfundige, sjove og sympatiske værtinder, som altid er hamrende godt selskab. 

De bærer navnene Nanna og Josephine, og de har med Fries Before Guys skabt en platform, hvor der kan diskuteres både alvorlige og humoristiske emner. 

Værterne er rigtig gode til at give noget af dem selv, hvilket særligt kommer til udtryk ved, at rigtig meget af indholdet tager udgangspunkt i værternes eget liv.

6. Klovn Podcast

Hvis du kan lide Tv-serien Klovn, vil du elske Klovn Podcast, som Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin står bag.

Præmissen er egentlig ret simpel: I hvert afsnit gennemgås et Klovn-afsnit kronologisk og dybdegående. 

Det lyder måske ikke som opskriften på en fantastisk podcast, men det er det, og det skyldes i høj grad, at både Jacob og Rikke er yderst vidende om Klovn-universet, og at de begge to er fans med kæmpe F. 

Deres begejstring og kærlighed til Klovn strømmer på en smittende måde igennem højttalerne i løbet af hvert afsnit. 

7. Mads/Sara & Monopolet – podcast

Det er ikke kun radioprogrammet ’Mads/Sara & Monopolet’, som er utroligt populært, for også podcasten har masser af lyttere hver eneste måned. Det er bestemt ikke ufortjent, for formatet er helt simpelt, ligetil og genialt.

En række kendte danskere gæster radiostudiet hos Mads Steffensen/Sara Bro, hvorefter de forsøger at løse diverse dilemmaer. Der er plads til stort og småt, ligesom der som udgangspunkt ikke er tabuer i programmet.

Dilemmaerne giver ofte anledning til diskussion hos Monopolet selv, men også lytterne kan tage dilemmaerne med sig og diskutere dem med venner og familie.

8. Voksenvenner 

I podcasten Voksenvenner møder du stand-up-komikerne Ane Høgsberg og Jonatan Spang, der diskuterer aktuelle og personlige emner. 

Det er både sjovt og til tider rigtig lærerigt, da både Jonatan og Ane i den grad har noget imellem ørerne!

9. Sig noget sjovt

Hvis du kan lide stand-up-komik, vil du elske podcasten “Sig noget sjovt”, der giver et underholdende og interessant indblik i dansk stand-ups historie. 

Utallige dygtige komikere er blevet interviewet i forbindelse med tilblivelsen af podcasten. Hver og en af disse fortæller i underholdende vendinger om deres rolle i dansk stand-ups historie! 

10. Her Går Det Godt

Her Går Det Godt er – målt på antal lyttere – en af Danmarks klart mest populære podcasts, og det forstår vi egentlig godt! 

Værterne Esben Bjerre og Peter Falktoft er nemlig uhørt dygtige formidlere og besidder begge to fantastisk humor, hvilket virkelig klæder podcasten. 

Podcasten kan placeres i genren ‘infotainment’, da Peter og Esben beskæftiger sig med mange af de samme emner, som nyhedsmedierne gør, men dog på en langt mere underholdende og personlig måde, der sikrer, at man ikke sygner hen og mister fokus. 

Scroll to Top