Gaveideer til studinen

Skal du bruge inspiration til din egen ønskeseddel, eller mangler du ideer til, hvad du kan give en student i gave, kan du her i artiklen finde inspiration og konkrete forslag til studentergaven.

At blive student er en kæmpe begivenhed, som ofte markeres med en stor fest med venner og familie. En huen kan placeres på det kloge hoved og gæsterne kan troppe op til fest, er der dog en lang række eksaminer, som med garanti tager det meste af hjernekapaciteten hos den kommende student, som derfor næppe har tid, overskud eller lyst til at spekulere for meget i gaveønsker til studentergildet. Det er derfor ikke unormalt, at de indbudte gæster bliver præsenteret for en relativt beskeden ønskeseddel. 

Uanset om du selv er kommende student, eller om du er gæst til et studentergilde, hvor du naturligvis skal have en gave med, er der masser af inspiration at finde i denne artikel, hvor vi præsenterer dig for en række mere eller mindre konkrete ideer til en studentergave til studinen

Forslag til studentergaver

  • Penge eller gavekort – VI indrømmer gerne, at gavekort og penge ikke nødvendigvis er en specielt kreativ eller original gaveidé, men for et ungt menneske, en nyudklækket student, er det lækkert med penge til fx en rejse i et eventuelt sabbatår. Med et gavekort kan studinen selv købe noget, som hun står og mangler.
  • Smykker – Studentertiden er en periode, som byder på masser af glæde og eufori. Det er derfor en periode, som de fleste gerne vil mindes efterfølgende. Et flot smykke i form af en halskæde, en fingerring, øreringe, armbånd eller lignende, kan bæres af studinen og minde hende om den dejlige tid som student.
  • Ophold – Efter eksaminerne er overstået, har studinen formentlig ikke så mange planer det næste stykke tid, hvorfor der er god tid til at blive forkælet med et lækkert spa-ophold eller overnatning på hotel med en eventuel kæreste.
  • Skønhedsprodukter – Det kan være en smule risikabelt at forære studinen en mascara, læbestift og deslige, hvis du ikke ved, hvad hun kan lide. Har du en idé om, hvad hun ville synes om, kan det dog være en fremragende gave, som hun vil få brug for det næste lange stykke tid, når hun skal til den ene studenterfest efter den anden.
  • Ting til at flytte hjemmefra – Hvis ikke studinen allerede er fløjet fra reden, går der formentlig ikke længe, før hun enten får sparket af mor eller far, eller selv vælger at finde sin egen bolig. Når den tid kommer, skal hun bruge en masse udstyr, som hun sandsynligvis ikke har i forvejen. Gryder, pander, service, nips og meget andet, er oplagt som gave til studinen, som snart flytter hjemmefra.
Scroll to Top