Guide til valg af det rigtige ur

Det rette ur kan fuldende dit look, så du kommer til at stå endnu skarpere. Men hvordan vælger man det rette ur, når markedet bugner af muligheder? Vi hjælper dig med at vælge dit nye ur iblandt det enorme udvalg.

Et ur er ikke blot til at holde styr på tiden, for særligt nu, hvor alle har mobiler i lommen, som kan holde øje med tiden, er armbåndsuret reelt set overflødigt – i hvert fald i en praktisk betragtning. 

Det betyder dog ikke, at armbåndsure ikke længere er relevante, for i stedet for at holde styr på tiden, benyttes uret som lækker og stilfuld accessory, som fuldender dit look. 

Er du på jagt efter et lækkert ud, men er du i tvivl om, hvordan du vælger det rette, kan du få hjælp i denne guide.

Quartz eller mekanisk ur?

Medmindre du går meget op i ure, har du næppe særligt kendskab til disse to former for ure. 

Et quartz-ur er drevet af et batteri, hvis strøm får en quartzkrystal til at komme i svingninger. Disse svingninger får en printplade til at udsende en impuls, som får en lille motor til at rykke sekundviseren. 

Alternativt kan du vælge et mekanisk ur, som kun kan gå, hvis du sørger for at trække det op løbende. Typisk skal et mekanisk ur trækkes op ved at man skruer på kronen af uret, hvilket strammer en fjeder, som får uret til at gå.

Det er en smule mere komplekst, men overordnet og forsimplet er ovenstående forskellen på de to. 

Et quartz-ur er typisk mere præcist end det mekaniske. Sidstnævnte koster tilmed ofte væsentligt mere, fordi et mekanisk ur er mere komplekst. 

Sørg for at uret passer til din garderobe

Der findes et utal af ure i forskellige designs, former og farver, så der er nok at vælge imellem. Hvis du begynder at kigge udvalget igennem, kan du hurtigt ende med at forelske dig i et ur, hvilket er helt fint. Inden du finder dankortet frem og kaster penge efter dit nye ur, bør du dog overveje, om uret passer til din stil og garderobe.

Et tænkt eksempel kan være et ur i en iøjnefaldende farve, som er super fedt og lækkert, men som måske ikke passer til det tøj, du normalt går i til dagligt. 

Er du på jagt efter dit første ur, er det vores anbefaling, at du går efter et i en klassisk og neutral farve, så du kan have det på armen mere eller mindre uanset din øvrige påklædning. Sort, hvid og/eller brun er tidsløse farver til et ur og vil passe til det meste tøj.

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen

Ligesom med de fleste andre typer af produkter, hænger pris og kvalitet nogenlunde sammen – i hvert fald til en hvis grænse. Ure er dog også et samleobjekt for nogen, hvorfor bestemte ure kan stige voldsomt i pris, blot fordi det er sjældent eller populært. 

Ligeledes kan hype og mærket på et ur gøre, at prisen får et nøk opad, uden kvaliteten nødvendigvis er tilsvarende bedre. 

Scroll to Top