Handel med aktier er ikke længere blot en mandesport

Handel med aktier er ikke længere bare en mandesport

Mange opfatter sikkert aktiehandel som en mandesport, selvom det ikke helt er tilfældet. Andelen af kvinder, der handler med aktier, er nemlig i dag næsten lige så stor som andelen af mænd, der gør det samme.

Når vi ser film og TV-serier om aktiehandel, er det næsten altid med mandlige skuespillere i hovedrollerne, og dette kunne jo godt indikere, at det – at handle med aktier – udelukkende er en mandeting, men det er faktisk slet, slet ikke tilfældet.

Ifølge nye tal fra Danmark Statistik er andelen af kvinder, der ejer aktier, 20 %, mens andelen af mænd, der gør det samme, er 23 %. 

Mændene er derfor stadigvæk en smule foran os kvinder på området, men det er virkelig marginalt, og hvis vi tager os selv lidt i nakken, har vi overhalet dem om et par år, og så er det altså kvinderne, der indtager hovedrollerne i “Exit” og “Wolf of Wallstreet.”

Mændene er lidt mere risikovillige 

Når man kigger på måden, hvorpå mænd og kvinder køber aktier, tegner der sig en række forskelle mønstre.

Generelt set er andelen af mænd, der har enkeltstående aktier i deres private aktieinvesteringer, større end andelen af kvinder, der har det samme, og ifølge chefkonsulent Jarl Quitzau antyder dette forhold, at mænd – generelt set – er lidt mere risikovillige end kvinder, når der handles aktier. 

Seje kvindelige investorer 

Hvis vi kvinder skal indhente mændene i disciplinen aktiehandel, mener vi – her hos Onlywomen – at det er vigtigt med nogle kvindelige forbilleder, der kan vække unge kvinders interesse for aktiehandel. 

Derfor vil vi gerne give et par shout-outs til to kvindelige investorer, som vi mener gør det rigtig godt. 

Pernille Wahlgren

Pernille Wahlgren er en af de mere kendte kvindelige aktieinvestorer. 

Hun købte sin allerførste aktie for sine konfirmationspenge for rigtig mange år siden, og siden da har hun bare dygtiggjort sig mere og mere inden for disciplinen.

I dag er hun så skrap til aktiehandel, at hun er fuldtidsaktieinvestor og direktør i sit eget liv.

Anna-Sophie Hartvigsen

Anne-Sophie Hartvigsen er medstifter af Female Invest, som er et forum, der sætter investering på dagsordenen for kvinder, og som ønsker at gøre det let tilgængeligt for alle at være med og opnå indsigt i investering.

Foruden at være medstifter af dette fine foretagende, så rangerer Anne-Sophie også på Forbes 30 under 30 liste. Ret så imponerende!

Derudover har hun skrevet en bestseller om investering for begyndere.

Bliv klogere på aktiehandel

Der findes mange platforme på nettet, hvor du kan blive klogere på handel med aktier. En af de bedre er Aktieskole, som skriver om alt fra køb af aktier til handel med kryptovaluta. 

Scroll to Top