Låst ude

Låst ude? – Sådan kommer du ind i dit hjem alligevel

Er du låst ude? Fortvivl ej! I denne artikel får du vores bedste råd til, hvordan du kommer ind i dit hjem igen – med eller uden en nøgle. 

Det er sjældent sjovt, når man står udenfor sin låste dør og konstaterer, at man ikke har en nøgle. Det kan være fristende at falde på knæ, kaste armene i vejret og skrige “HVORFOR LIGE MIIIIIG!?”, men inden du overgiver dig til frustrationen, er der en række ting, du kan prøve – for alt håb er gudskelov ikke ud for dig endnu. På den ene eller anden måde, skal du nok komme ind i dit hjem igen.

I denne artikel giver vi dig vores bedste bud på, hvad du skal gøre, hvis du har låst dig selv ude.

Start med at se om ikke du kan finde nøglerne

Første skridt, hvis du har låst dig ude, er at konstatere, om nøglen virkelig ér væk. Tjek alle lommer og gennemrod din taske, så du er sikker på, at nøglerne ikke bare gemmer sig. 

Herefter kan du afsøge det umiddelbare område omkring dig, for at se, om du måske har tabt nøglerne der. 

Ring rundt

Hvis du har konstateret, at din hoveddør er låst, og du har tjekket samtlige lommer i jakke, bukser, bluser og rum i tasken, er det tid til næste skridt i projekt ‘jeg-vil-gerne-ind-i-varmen’.

Vi anbefaler, at du starter med at finde din telefon frem, og foretage et par opkald til de personer, som måske kan have din nøgle liggende.

Måske har du tidligere fået den gode idé, at udveksle husnøgler med et familiemedlem eller en ven, så du netop kan klare dig ud af en situation som denne. I så fald er det blot at ringe til vedkomne eller smutte forbi og hente nøglen. 

Hvis du lige er kommet hjem fra din venindes, er det oplagt at give hende et kald – måske har du glemt dine nøgler hos hende eller tabt dem i farten. Har du været et sted i det offentlige, fx på en cafe, kan du også prøve at give dem et kald for at høre, om du måske har glemt dine nøgler der.

Gå tilbage gennem din dag

Hvis du har en idé om, at du måske kan have tabt dine nøgler i løbet af dagen, kan du forsøge at gennemleve din dag forfra – eller i hvert fald besøge alle de steder, du har været i løbet af dagen. 

Sørg for at gå nøjagtigt den samme vej, som du har gået tidligere på dagen, og sørg så for at scanne jorden under dig, imens du vandrer tilbage gennem din dag. 

Nøglerne er helt væk – hvad gør jeg så?

Hvis du har forsøgt dig med ovenstående og konstateret, at du ikke umiddelbart har tabt nøglerne eller glemt dem et sted, skal der mere drastiske midler til, hvis du skal ind i dit hjem igen. 

Bryd ind i dit hjem

Det kan måske lyde lidt voldsomt, at man skal lege indbrudstyv i sit eget hjem, men i nogle tilfælde behøver du hverken brække døre op eller smadre vinduer for at komme ind. 

Måske kan din glemsomhed – den som har bragt dig i denne situation til at starte med – rent faktisk være en gave, fordi den har gjort, at du har glemt at lukke et vindue eller låse bagdøren. 

Er der et åbent vindue, kan du i de fleste tilfælde bruge lidt smidighed til at kravle ind  og herefter låse døren op. Pas dog på eventuelle nips i vindueskarmen – vaser, lysestager og lignende – da du risikerer at vælte disse på gulvet.

Er der ingen ulåste døre eller åbne vinduer, kan du overveje en mere drastisk løsning og simpelthen smadre et vindue eller brække en dør op. Du bør dog gøre dig tænker omkring udgiften ved en sådan handling, for måske kan det bedre betale sig at hoppe til vores næste forslag:

Få fat i en låsesmed

Har ingen af vores forslag til, hvad du kan gøre, hvis du har låst dig ude, hjulpet, er sidste mulighed, at du kontakter en låsesmed. Det er ikke gratis, at få en låsesmed ud, men til gengæld kan de i de fleste tilfælde lirke din lås op med deres specielle værktøj.

Skal du alliere dig med en låsesmed, bør du finde en, som befinder sig i nærheden af dig. Ellers risikerer du en ekstra høj regning, fordi transporttiden er lang, eller så vil låsesmeden helt takke nej til opgaven, fordi det ikke giver mening at komme, distancen taget i betragtning. 

For at finde en låsesmed i nærheden af dig, kan du blot google ‘låsesmed (din by)’. Befinder du dig eksempelvis på Amager, skal du blot søge pålåsesmed Amager, hvorefter du vil blive præsenteret for låsesmede i din nærhed.

Scroll to Top