Hvad koster verdens dyreste kaffe?

Hvad koster verdens dyreste kaffe?

Hvis du er typen, der har en tendens til at blive forarget, bør du nok stoppe med at læse videre. Inden længe afslører vi nemlig prisen på verdens dyreste kaffe, og lad os bare allerede nu gøre det klart: Det er altså ikke en kaffe, du lige byder uventede gæster på. Ikke medmindre du er en gavmild og småskør millionær i hvert fald. 

Verdens dyreste kaffe hedder Geisha og går for omkring 11.500 kroner kiloet. Kaffen produceres af Lamastus Family Estate.

Hvert år produceres der blot 45 kg af kaffen, hvorfor den må siges at være meget, meget eksklusiv. 

80 kroner for en espresso

Omregnes kiloprisen til prisen pr. gram, kan vi afsløre, at et gram Geisha-kaffe står i 11,50 kroner.

Man plejer at sige, at der skal syv gram til for at lave en espresso, hvilket betyder, at en sådan – hvis denne skal laves af Geisha-bønner – som minimum koster 80 kroner.

Kvalitet koster

Man kan altid diskutere, hvorvidt Geisha-kaffe er sin høje pris værd. Hvad der dog ikke kan diskuteres er, at der er tale om en rigtig, rigtig god kaffe, hvilket kan dokumenteres af, at en stor del af deltagerne til verdensmesterskaberne i barista benytter sig af Geisha-kaffe.

Det er på ingen måde ej heller atypisk, at vinderen af mesterskaberne benytter sig af Geisha-kaffe, hvilket må siges at være lidt af en blåstempling.

Vil du vide mere om kaffe?

Hvis du kunne tænke dig at vide endnu mere om kaffe, så anbefaler vi dig at visitere kaffeuniverset.dk. Herinde kan du blandt andet finde tips og tricks til at kreere den perfekte kop kaffe samt meget, meget andet. 

Ligeledes byder sitet på et utal af produktguides, så anset om du er på udkig efter de bedste espressomaskiner eller en ny kværn, vil du kunne finde den vejledning, du har brug for, på siden.

Scroll to Top