Hvilken kjole passer til din kropsform?

Hvilken kjole passer til din kropsform?

Der findes mange forskellige kjoletyper, og det er indiskutabelt, at nogle typer vil passe dig bedre end andre. I artiklen her kigger vi nærmere på, hvilke kjoletyper der som regel er bedst til at fremhæve forskellige kropstypers mest nydelige karakteristika.

Vi kvinder ser forskellige ud, og hos Onlywomen.dk bifalder vi denne forskellighed, da denne bidrager til at gøre verdenen farverig frem for kedelig og grå.

Forskelligheden hos os kvinder kan blandt andet komme til udtryk via forskellige kropstyper, og netop ens kropstype har i vores øjne stor indflydelse på, hvilke kjoletyper man bør kigge mest efter, når man er ude at shoppe lidt lækkert til garderoben. 

Herunder gennemgår vi de typiske kropsformer og kommer med tips til, hvilke kjoletyper man kigge efter, sæt ens krop tilhører den omtalte kropsform.

Timeglas

Hvis du har en smal talje, men en stor barm og bagdel, anbefaler vi, at du stræber efter at finde kjoler, der sidder relativt stramt for oven, men som samtidigt har vidde i skørtet.

Som udgangspunkt vil de fleste længder klæde dig, så dette parameter bør du ikke tænke så meget over, når du handler kjoler.

Foruden den kjoletype, vi allerede har fremhævet, vil du med fordel også kunne gå efter tætsiddende kjoler, da din krop har flotte former, som du med fordel kan forsøge at fremhæve via en kjole.

Pæreform

Hvis du har bredere hofter end skuldre og en lille barm, så anbefaler vi dig, at du går efter slå-om-kjoler samt kjoler, hvor der er mest volumen øverst. Sådanne kjoler vil nemlig fremhæve din overkrop og sløre dine hofter.

De kjoler, du vælger at føje til din garderobe, må hellere end gerne sidde stramt om taljen og have lidt vidde i skørtet.

Som udgangspunkt vil kjoler i de fleste længder klæde dig. Dog bør du undgå de allerkorteste af slagsen.

Æbleform

Hvis du har lige store hofter og skuldre samt en lidt fyldig mave, anbefaler vi, at du går efter kjoler, der har et indsnit under barmen. 

Kjoler med disse særtræk vil nemlig fremhæve din overkrop og kamuflere din mave.

Ydermere plejer kjoler, der sidder til over skuldrene, og som falder lidt løst ned over resten af kroppen, også at være gode til æbleformskroppen.

Som udgangspunkt passer de fleste længder dig fint; vi vil dog ikke anbefale kjoler, der slutter omkring dine lår.

Søjleform

Hvis dine skuldre og hofter har samme bredde, og du ikke har nogen synderligt stor talje, er vores anbefaling, at du primært går efter slå-om-kjoler.

Denne kjoletype snyder nemlig lidt og forærer personen, der har en sådan kjole på, lidt talje.

Derudover vil kjoler med indsnit lige under barmen og vidde nedover formentlig også klæde dig rigtig fint.

Med en søjleformet krop er længden på kjolen ikke noget, du skal bekymre dig omkring. Som regel vil alle længder nemlig klæde dig.

Scroll to Top