hvilken farve kjole skal brudens mor have på

Hvilken farve kjole skal brudens mor have på?

Et bryllup er en begivenhed præget af traditioner, og i artiklen her kigger vi nærmere på, om der findes traditioner, der bør følges, når det kommer til brudens mors valg af påklædning.

Hvis du er så heldig, at du inden længe skal fejre din datters bryllup, vil vi først og fremmest gerne ønske dig et stort tillykke! 

Dernæst vil vi komme med et par tips i forhold til dit kjolevalg. Hvis der er tale om et meget traditionsbundet bryllup, er der nemlig nogle farver, der er bedre end andre, at møde op i.

Er der faste regler?

Nej, der som sådan ikke nogen faste regler for brudens mors påklædning.

Det siges dog, at hvis brudens mor klæder sig i rødt, bliver dette tolket som en blåstempling og velsignelse af ægteskabet.

Farven rød er derfor ikke så tosset at møde op i.

Det er farven sort til gengæld. 

Hvis en bruds mor klæder sig i sort, kan dette nemlig tolkes som et symbol på, at moderen hverken anerkender eller ønsker datterens ægteskab.

Pas på i Norge og Sverige

Hvis din datters bryllup af den ene eller anden grund foregår i enten Sverige eller Norge, anbefaler vi på ingen måde, at du ifører dig røde klæder på den store dag.

Hos begge vores nordiske naboer er der nemlig en tradition for, at ingen gæster må møde op i rødt.

Dette skyldes, at den røde farve kan være en anelse iøjnefaldende, og at der derfor er en risiko for, at man som gæst stjæler opmærksomheden fra bruden, hvis man møder op i rødt, og det er jo nu engang bruden og brudgommen, der er og bør være centrum til en bryllupsfest.

Tak til Kjole-med-slids.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med de gode folk fra Kjole-med-slids.dk. Vi takker rigtig mange gange for hjælpen med udarbejdelsen af artiklen.

Scroll to Top