Hvilken pære skal du vælge?

Hvilken pære skal du vælge? Få svaret her

Har du ikke helt styr på, hvad der kendetegner de forskellige typer pærer? Så fortvivl ej. I artiklen her gennemgår vi kendetegnene for glødepærer, halogenpærer og LED-pærer.

Der findes en del forskellige muligheder, når det kommer til belysning, og det er på ingen måde – særligt ikke for pengepungen – ligegyldigt, hvilken type pærer du vælger til dit hjem. Nogle typer er nemlig væsentlig mere energieffektive end andre. 

I det følgende vil vi gennemgå kendetegnene for henholdsvis glødepærer, halogenpærer og LED-pærer. Herefter vil du stensikkert have en klar og god fornemmelse af, hvilken type pære du bør vælge. 

Glødepæren

En glødepære kendetegnes blandt andet ved at bruge rigtig meget energi og at blive ret så varm.

Dette er naturligvis ikke så godt. Til gengæld er det ret godt, at den har en god farvegengivelse og et varmt lys.

Som regel har en glødepære en levetid på omkring 1000 timer, hvilket – sammenlignet med alternativerne – ikke er synderligt imponerende.

Ad flere omgange har EU forbudt produktion og salg af glødepærer, da denne type pærer ikke ligefrem bidrager til den grønne omstilling.

Som tingene er nu, er det dog stadigvæk tilladt at sælge og producere “æstetiske glødepærer”.

Halogenpæren

En halogenpære forbruger mindre strøm end en glødepære, men stadigvæk markant mere strøm end en LED-pære. Derfor er halogenpæren ej heller det mest fornuftige pærevalg, hvis du ønsker at gøre så meget som muligt for klimaet. 

Ligesom glødepæren bliver også halogenpæren yderst varm under brug; til gengæld er den billig og god til at gengive farve. Levetiden for en halogenpære er omkring 2000 timer.

LED-pæren

Der er ikke meget negativt at sige om en LED-pære, så lad os da bare starte med den ene ulempe, der er: LED-pæren er dyr i indkøb.

Til gengæld er den yderst energieffektiv, hvilket er super godt for klimaet og dit generelle strømforbrug og dermed også din pengepung.. 

En LED-pæres levetid er som regel 25.000 timer, så det er heller ikke ligefrem en pære, der kalder på hyppig udskiftning, hvilket også er positivt. 

Scroll to Top