Hvilke danske forlystelsesparker er de ældste?

Har du nogensinde spekuleret på, hvilke danske forlystelsesparker der har flest år på bagen? Det har vi. Og faktisk har vi ikke nøjedes med at spekulere; vi har også undersøgt det, og i artiklen her følger udbyttet af vores research-arbejde. 

Danmarks ældste forlystelsespark er Dyrehavsbakken; den forlystelsespark, som vi i daglig tale blot kalder for “Bakken”.

Dyrehavsbakken blev grundlagt helt tilbage i 1583, hvilket betyder, at denne forlystelsespark ikke blot er den ældste i Danmark, men i hele verden. Det kan vi vist godt være lidt stolte af som danskere, ikke? 

På nuværende tidspunkt byder Dyrehavsbakken på mere end 30 forskellige forlystelser samt en friluftscene, hvor der i løbet af året er adskillige musikalske optrædener.

Derudover er Dyrehavsbakken også kendt for at være hjemsted fra Cirkusrevyen. Noget, som Dyrehavsbakken har været siden 1935. 

Hvilken forlystelsespark er næstældst?

Den næstældste forlystelsespark i Danmark er Tivoli i København, som for første gang slog dørene op i 1843.

På nuværende tidspunkt byder Tivoli i København på 27 forlystelser, hvoraf fire af disse er rutsjebaner.

Sædvanligvis besøges Tivoli i København hvert år af mere end 2 millioner mennesker, og når højsæsonen rammer beskæftiger forlystelsesparken mere end 2000 forskellige ansatte. 

Tak til Damaseed.com

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med en række gode folk fra Damaseed.com. Hvis du ikke kender Damaseed.com, kan vi fortælle, at der er tale om en virksomhed, der blandt andet sælger seed cleaning-produkter.

Vi takker mange gange for assistancen med udarbejdelsen af artiklen. 

Scroll to Top