
Hvis du ønsker at forlænge en fødevares levetid, skal denne i fryseren, men hvor længe kan du egentlig tillade dig at lade mad ligge i fryseren, før det risikerer at blive dårligt? Det kigger vi nærmere på i artiklen her.
Hvis du er den velforberedte og strukturerede type, så er du sikkert god til at fylde en række små opbevaringsbokse med færdiglavede retter og komme disse i fryseren, så du kan tage dem op i de travle perioder og – uden at investere særligt meget tid i madlavningen – formå at mætte dig og eventuelt også resten af din familie.
Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, er det vigtigt, at du ikke venter alt, alt for længe med at tø de nedfrosne færdiglavede retter op med henblik på at spise disse, for selvom mad kan holde sig markant længere i en fryser end eksempelvis i et køleskab, bliver mad i en fryser altså også før eller siden mindre godt.
Forskel på fødevarer
Der er ingen universel regel for, hvor længe mad maksimalt bør ligge i en fryser, da der er forskel på anbefalingerne fra fødevare til fødevare. Hvis vi eksempelvis tager udgangspunkt i almindeligt kød, anbefales det, at hakket kød maksimalt ligger fire måneder i en fryser, mens lammekød uden problemer kan ligge 1,5 år i en fryser. Herunder følger anbefalingerne for, hvor lang tid de mest populære kødtyper maksimalt bør ligge i en fryser:- Hakket kød: 4 måneder
- Svinekød: 3 – 6 måneder
- Hele stykker oksekød: 1 år
- Lammekød: 1,5 år
- Vildt magert: 1,5 år.