Populære farver til væggen

Overvejer du at male væggen derhjemme, men er du i tvivl om, hvilken farve det skal være, kan du finde inspiration i denne artikel. Vi har nemlig kigget nærmere på årets farvetendenser, så vi kan give dig en idé om, hvad der hitter lige nu og i den nærmeste fremtid.

Efter en – i vores optik – lidt kedelig periode, hvor langt de fleste har gået med hvide vægge, er der det seneste stykke tid kommet mere fart på farvepaletten. Vi er fortsat et stykke fra pangfarvede blå, grønne og gule vægge – for selvom der bliver eksperimenteret mere, er det fortsat de afdæmpede pastelfarver, som hitter.

Kigger vi i krystalkuglen, kan vi se, at den tendens, vi har oplevet det seneste stykke tid, ser ud til at fortsætte i den nærmeste fremtid.

Pastelfarver er et hit!

Den seneste håndfuld år har flere og flere danskere valgt at male en eller flere vægge i flotte pastelfarver. Selvom disse farver er afdæmpede, er de alligevel et væsentligt skridt væk fra de kedelige hvide vægge, som ellers har domineret i efterhånden mange år.

Kigge vi på farvetendenserne i den kommende tid, kan det tyde på, at danskerne er blevet endnu modigere – i hvert fald kigger vi ind i en fremtid med både gule og røde farver pastelfarver.

Gule pastelfarver

I den nærmeste fremtid kommer du med stor sandsynlighed til at se langt flere gule vægge i de danske hjem. Vi taler dog ikke skrig-gule nuancer, som næsten skærer i øjnene, for tendensen med pastelfarver fortsætter nemlig.

Du vil sålede kunne forvente varme gule pastelfarver, som er med til at bidrage til stemningen i rummet. Der findes, ikke overraskende, en del gule nuancer, også når man taler pastelfarver, og der vil med stor sandsynlighed blive eksperimenteret en del med disse. De særligt modige indrettere vil derfor måske gå med mere kraftige gule nuancer, som virkelig kan sætte et markant præg på et hvilket som helst rum.

Gule pastelfarver

Rosa pastelfarver

Rosa er bestemt ikke en ny farve i de danske hjem, for den afdæmpede røde farve har været populær i lang tid efterhånden – faktisk så lang tid, at denne farve er ved at opnå status som “neutral farve”. 

Derfor kommer de rosa nuancer forventeligt til fortsat at dominere væggene i de danske hjem det næste stykke tid. Særligt de mere støvede variationer er populære, da disse nemt kan kombineres med andre kulørte farver og materialer.

Greige

Hvis du ikke har hørt om greige før, kan vi fortælle, at det kommer sig af en blanding mellem grå og beige. Navnet er en blanding af de to, og det samme er selve farven.

Greige har oplevet stigende popularitet på det seneste, og for fremtiden kan det se ud til, at det især bliver greige med rødlige toner, som vil blive malet på væggene i de danske hjem. 

Få hjælp af en professionel

Selvom man altid kan male en væg over igen, hvis man skifter mening, kan det være en svær beslutning at træffe, når man skal finde en ny farve. 

Derfor kan det være en god idé at søge råd hos en professionel, som kan hjælpe med at udpege den rette farve. I den forbindelse er det oplagt at tage kontakt til et malerfirma. For folk i Hovedstaden kan du finder malerfirma i København her.

Scroll to Top