Hvor mange kvindeligere tømrere er der?

Tømrerfaget er et af de fag, der blandt majoriteten betragtes som et decideret mandefag. Der findes dog kvindelige tømrere, men hvor mange egentligt? Dette kigger vi nærmere på i artiklen her.

Selvom der er sket rigtig meget på ligestillingsområdet inden for de seneste 20-30 år, findes der stadigvæk en del fag, som i dag betragtes som mande- og kvindefag af størstedelen af befolkningen.

Et af de fag er tømrerfaget. Dette fag er dog ikke helt så blottet for kvindelig repræsentation, som det tidligere har været.

Ifølge Bygud.dk var der nemlig i 2013 blot 29 kvinder, som var i lære som tømrer, mens antallet af kvindelige lærlinge ved årsskiftet til 2023 var steget til 156.

Selvom antallet af kvindelige lærlinge i tømrerfaget har været kraftigt opadgående, er faget dog stadigvæk mandsdomineret. ‘

En påstand, der kan underbygges af tal fra en DR.dk-artikel fra 2018, der hævder, at blot 5 % af alle tømrer tilhørte hunkønnet.

Mændene dominerer bygge og anlægsbranchen

Det har ikke været muligt for os at finde nye tal for, hvor mange kvinder der i dag er tømrere. 

Dog har vi via Danmarks Statistik fundet tal for, hvor mange kvinder der tilhørte bygge og anlægsbranchen i 2022, og dette var 19.421. 

Til sammenligning var antallet af mænd i samme branche næsten ti gange så højt – nemlig 171.916.

Tak til Byggeuniverset.dk 

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med dygtige folk fra Byggeuniverset.dk, et site, der beskæftiger sig med stort set alt inden for byggeri.

Vi takker mange gange for hjælpen med artiklen!

Scroll to Top