Hvordan finder jeg de helt rigtige briller?

Når du skal købe briller, er det vigtigt, at du vælger briller, der passer til din ansigtsform. Derfor findes der selvfølgelig ikke et par briller, der passer til alle. Leder du efter nye briller, kan du herunder læse om, hvordan du vælger ud fra din ansigtsform.

#1: Ovalt

Har du et ovalt ansigt, betyder det, at du har en smal pande, høje kindben og en smal kæbe. Typisk har du en hage, der er en smule smallere end panden.

Har du en sådan ansigtsform, vil du kunne bruge de fleste briller. Derfor har du også mange muligheder, når du skal vælge, da der er nærmest frit spil i forhold til både form og farver.

Én ting gør du dog klogt i at holde dig fra, hvis du har et ovalt ansigt, da det er en ansigtsform, der ikke tager sig synderligt godt ud med for store briller.

#2: Firkantet

Denne ansigtsform er især kendetegnet ved, at man har pande, kindben og kæbeparti med stort set samme bredde. Derudover er det også meget normalt, at kæben er mest markeret.

Skal du købe briller til en sådan ansigtsform, anbefales det, at du går efter et par briller med runde eller bløde former. Sådanne briller vil gøre de kantede ansigtstræk mindre markante.

Der er selvfølgelig også en særlig type briller, man helst skal undgå, hvis man har en firkantet ansigtsform. I et sådant tilfælde er firkantede briller nemlig ikke det bedste valg.

#3: Diamantformet

Når du skal købe briller til et diamantformet ansigt, hvilket er en ganske udbredt ansigtsform, som er kendetegnet ved, at panden og kæbepartiet er smallere end kindbenene, skal de ikke være for firkantede.

I stedet bør du finde et par mandelformede briller, da de vil understrege de høje kindben.

#4: Rundt

Et rundt ansigt er kendetegnet ved, at det er bredest ved kindbenene, og at det er omtrent lige så bredt som højt – derved opstår den runde form.

Når du køber briller til et rundt ansigt, er det vigtigt, at du ikke vælger runde briller. I stedet skal du gå efter et mere kantet stel, som kan bryde med ansigtsformen. Leder du efter et sådant par briller, så køb briller i Køge.

#5: Hjerteformet

Denne ansigtsform er kendt for at have en bred pande, høje kindben og et smalt kæbeparti. Derfor er det også en ansigtsform, der stiller særlige krav til valg af briller.

Det anbefales, at du undgår at vælge rektangulære briller og store stel. I stedet vil du være bedst stillet med briller, der har flest detaljer på nederste del, så du dermed kan undgå at forstørre pandens bredde.

Scroll to Top