Hvordan laver man kaffe uden en kaffemaskine?

Hvordan laver man kaffe uden kaffemaskine?

Hvis du pludselig befinder dig et sted uden nogen kaffemaskine, og du kan mærke, at trangen til lidt mokkadråber vokser eksplosivt i kroppen og sindet på dig, så er der heldigvis ingen grund til panik. Det – at lave en god kop kaffe – kan nemlig sagtens lade sig gøre uden en kaffemaskine, og i artiklen her forklarer vi hvordan. 

Vi indrømmer gerne, at det er væsentlig lettere at lave kaffe, og at ens kaffe da også som regel bliver markant mere lækker, hvis man har adgang til en brugervenlig og funktionel kaffemaskine, eksempelvis en kaffemaskine fra Sage

Dog er adgang til en sådan ikke et krav for at kreere en kop kaffe, og hvis abstinenserne efter lidt mokka og koffein er tilpas store, ser man uden tvivl igennem fingre med, at den kop kaffe, man får lavet, ikke nødvendigvis ville få Dale Cooper til at udbryde: “It’s a damn fine cup of coffee.” 

I sådan en i situation er man nemlig ikke kræsen. Derimod er man smådesperat, og så er det vigtigste sgu egentlig bare, at man får sig lidt kaffe og ikke så meget, hvordan ens ser ud samt smager.

Flere muligheder

Der er flere måder, hvorpå man kan lave kaffe uden en kaffemaskine, og vi vil i dette afsnit gennemgå de to mest oplagte muligheder.

Den ene metode involverer en stempelkande og varmt vand fra en elkedel. Hvis du ikke ejer en elkedel, vil du sagtens kunne bruge en gryde i stedet for, når vandet skal varmes. 

Hvis denne metode skal blive en succes, skal du eje kaffe, der er beregnet til stempelkander. Denne kaffetype kendetegnes ved at være malet grovere end eksempelvis den kaffetype, der bruges i kaffemaskiner.

Hvis du ejer, hvad du har brug for, for at benytte denne metode, er fremgangsmåden således:

  1. Vej kaffen af. Typisk vil du skulle bruge omkring 16-18 gram kaffe til 250 ml vand.
  2. Kom kaffen i din stempelkande.
  3. Hæld varmt vand i stempelkanden og rør rundt med en ske, indtil det brune skum i overfladen fordufter. Lad herefter kaffen trække i 4-5 minutter.
  4. Herefter trykker du stemplet i bund, og så er din kaffe faktisk klar.
Det er dog på ingen måde givet, at du ejer en stempelkande. Derfor er det måske mere oplagt for dig at lave kaffe ved hjælp af en tragt, et filter, kaffebønner og varmt vand fra en elkedel eller en gryde.

Denne metode udfoldes på følgende vis:

  1. Anbring bønnerne i et filter, der er placeret over en kaffekande.
  2. Hæld forsigtigt varmt vand over bønnerne.
  3. Efter lidt tid vil kanden være fyldt med kaffe. 
Hvis du ikke ejer et filter, vil du kunne bruge køkkenrulle. Du skal blot folde det to gange, så det tager form som et filter, og så skulle den faktisk være i vinkel.

Rigtig god fornøjelse med kaffebrygningen! 

Scroll to Top