Hvorfor er kvinder mest modtagelige over for stress?

Det er ikke uden grund, at der er mange kvinder, der bliver ramt af stress og depression. Det er der nemlig en biologisk forklaring på.

Mange har været i tvivl om, hvorvidt det kan være sandt, at kvinder har en større tendens til at blive ramt af enten stress eller depression, og det har en undersøgelse vist, at de har.

Denne undersøgelse har vist, at det især er kvinder, der er følsomme over for et særligt hormon, der bliver produceret, når man føler angst, hvilket kan ende med at føre til stress og / eller depression.

Kvinder er følsomme over for lave niveauer af CRF

Den føromtalte undersøgelse har vist, at kvinder ikke blot er mere følsomme over for lave niveauer af corticotropin-releasing factor (CRF), som er et kortikotropin-frigørende hormon. De er også dårligere til at klare sig, når niveauerne er høje.

Med andre ord, så er kvinder rent biologisk mere modtagelige over for stress. Derfor er der en naturlig forklaring på, hvorfor kvinder har en tendens til oftere at blive stresset. Dog laver det ikke om på, at der kan være mange grunde til, at en kvinde ender med at blive stresset.

Mange kvinder vil ikke indrømme, at de har stress

Der er mange kvinder, der ikke er vilde med at indrømme, at de har stress. De føler, at det er et tegn på svaghed, og det ønsker de ikke at vise over for dem, de har omkring sig. Derfor gør de et forsøg på at skjule, at de føler sig stressede.

Det er en ærgerlig tendens, da det intet godt gør, at man forsøger at gemme væk, at man har stress. Det eneste man får ud af at gøre dette er, at man gør det værre for sig selv. Er du som kvinde ramt af stress, er det derfor vitalt, at du ikke tøver med at handle på det.

Er du i tvivl?

Ikke alle føler, at det er nemt at vurdere, om de har stress eller ej. Der er mange, der mener, at der sagtens kan være tale om noget andet. Hvis du er i tvivl, bør du starte med at kigge nærmere på nogle af de mest gængse tegn på stress.

Derudover er det også vigtigt, at du sørger for at søge læge. Din læge kan nemlig vurdere, hvorvidt der er tale om stress eller en anden tilstand. Samtidig kan du også få rådgivning om, hvad du skal gøre herfra.

Scroll to Top