Hvornår blev højtbelagt smørrebrød opfundet?

Hvornår blev højtbelagt smørrebrød opfundet?

I artiklen her dykker vi ned i det højt belagte smørrebrøds historie. Vi zoomer blandt andet ind på, hvornår smørrebrødet menes at være opstået og hvor. Ligeledes kigger vi på, hvad smørrebrød går for i dagens Danmark.

Vidste du, at det højtbelagte smørrebrød er en dansk opfindelse?

Nå, ikke?

Men det er det rent faktisk.

I 1880’erne opstod smørrebrødet nemlig i København som et bud på en mere festlig udgave af håndmaden.

På nuværende tidspunkt ved man dog ikke præcist, hvem der opfandt den herlige spise. 

Vidste du, at du kan få smørrebrød, der koster over 200 kroner?

Kvalitet har det med at overleve flere generationer, og dette har også været tilfældet for smørrebrød, som stadigvæk den dag i dag serveres på en række forskellige restauranter. Typisk dem, der hylder god gammeldags mad. Derudover sælges smørrebrød også hos en del slagtere.

Når det kommer prisen på smørrebrød, ses der rigtig stor variation udbyderne imellem.

Hos de billigste smørrebrødsleverandører vil du kunne erhverve dig smørrebrød for omkring 20 kroner stykket, mens du på en række få eksklusive restauranter vil kunne finde smørrebrød, der koster mere end 200 kroner stykket.  

Tak til Hallernes

Ovenstående artikel er produceret med assistance fra en række gode folk fra Hallernes. 

Kender du ikke Hallernes, kan vi fortælle, at det er en virksomhed, der blandt andet leverer lækre smørrebrød til folk i København og omegn. 

Scroll to Top