Hvordan man se, om der er tale om ægte perler?

Hvordan kan man se, om der er tale om ægte perler?

I artiklen her kan du finde tips og tricks til, hvordan du gennemskuer, hvorvidt en perle på en perlekæde er ægte eller ej. 

Den mest effektive måde, hvorpå du kan lure, hvorvidt en perle på en perlekæde er ægte eller falsk, er ved at kigge på perlens farve.

På ægte perler vil du finde farveforskelle på overfladen, mens falske perler – som regel i hvert fald – kendetegnes ved at byde på overflader, der både er ensartede i farve og i form.

Med andre ord vil falske perler altså som regel fremstå overdrevet perfekte, mens perler – skabt af naturen – vil være unikke, hvis bare du kigger godt nok efter.

Forskellen på natur- og kulturperler

Måske har du på et tidspunkt hørt om naturperler og kulturperler. Hvis du har, er det ikke usandsynligt, at du har haft lidt svært ved at gennemskue forskellen disse perletyper imellem. 

Dette vil du dog næppe have svært ved efter at have læst de næste to afsnit, hvor vi først redegør for kendetegnene for naturperler og derefter kendetegnene for kulturperler.

Naturperler

Naturperler er perler, der opstår i vilde muslinger.

Perlerne skabes, når en musling ønsker at beskytte sig mod sand eller små dyr, som trænger ind under muslingens skal.

Perlemor er en muslings forsvar mod ubudne gæster, og når en muslings forsvarsværk står færdigt, vil forsvarsværket komme til udtryk i form af en smuk, skinnende perle.

Kulturperler

Mens en naturperle er et kunstværk skabt ene og alene af Moder Jord, er en kulturperle en perletype, der bliver til i et samarbejde mellem mennesker og naturens kræfter. 

En kulturperle er nemlig en perle, som et menneske har dyrket inde i en musling. 

Scroll to Top