Mors dag – Sådan forkæler du din mor på mors dag

De fleste mødre fortjener forkælelse. Du kan naturligvis vælge at forkæle din mor på en hvilken som helst af årets 365 dage, men særligt en dag er oplagt til forkælelse; nemlig 2. søndag i maj, hvor mødre i hele landet fejres på mors dag. I denne artikel hjælper vi med at planlægge en perfekt overraskelse til din mor.

Hvornår er det mors dag?

Mors dag fejres i store dele af verden, men selvom man er enige om, at mor fortjener at blive hyldet, er der ikke nødvendigvis enighed om, hvornår det skal være. 

I Danmark ligger mors dag på den 2. søndag i maj. 

Til sammenligning fejres mor den 2. søndag i februar i Norge, 26. maj i Polen og 14. oktober i Rusland. 

Gode ideer til overraskelser til mor på mors dag

Din mor fortjener det bedste – det håber vi i hvert fald er tilfældet – men hvis det kan være svært at finde på gode gaver og/eller overraskelser. Især hvis mor er oppe i årene og er blevet fejret mange gange, kan det være svært at finde på noget nyt. 

Vi vil gerne hjælpe dig med at forkæle din mor og derfor finder du nedenfor ideer og inspiration til overraskelser til mor i anledning af mors dag.

Giv din mor en oplevelse

Minder varer evigt, og derfor kan det være en god idé at spekulere i oplevelser, som du og din mor kan have sammen. Ikke nok med at I får et godt minde sammen, vil I også få en masse kvalitetstid. Der findes ikke mange mødre, som ikke betragter tid med deres børn som det mest dyrebare, så en fælles oplevelse er en super idé for de fleste. 

Inviter din mor med på et spaophold, wellness eller inviter hende ud at spise på en lækker og hyggelig restaurant. 

Giv mor den perfekte gave

Den perfekte gave lyder ikke dumt, vel? Udfordringen er dog at finde ud af, hvad den perfekte gave så er. 

Vi ville ønske, at vi kunne præsentere dig for den her i artiklen, men sandheden er, at det er forskelligt fra mor til mor, hvilken gave som går rent hjem. Du kender din mor bedst, og derfor har du gode forudsætninger for at udpege den helt rigtige gave til hende.

Er du helt på bar bund, kan du finde inspiration til gaver til forældre her.

Giv mor en personlig gave

Personlige gaver er gode, fordi det ofte kun er dig, som kan give dem. En personlig gave må gerne fortælle en historie, hvis det er muligt. Det kan være en historie om dig, hende eller jer begge.

En god personlig gave kan være et billede af dig og eventuelle børn, som hun kan placere på en hylde eller hænge op derhjemme.

Hjemmelavede gaver kan også sagtens være gode, selvom de måske har et lidt blakket ry, fordi der ofte er tale om askebægere i ler fra formning i folkeskolen. Hvis du er god til at male, forme eller noget andet kreativt, kan du dog sagtens benytte dit talent til at skabe en helt unik og personlig gave til mor.

Scroll to Top