Planlægning af bryllup – her er, hvad du skal have styr på

Der er meget, man skal have styr på, hvis man skal giftes. Det er i sig selv en kæmpe stor dag, at man skal give sit ja til en anden person og derudover fejres af massevis af familie og venner, så det kan let virker uoverskueligt, hvis man også skal jonglere det praktiske til brylluppet.

Vi kan dog trøste dig med, at det nok skal gå. Rigtigt mange har klaret det før dig, så du kan selvfølgelig også komme i mål med bryllupsplanlægningen. Det afgørende for, at dagen forløber, som den skal, er, at du har gjort dit forarbejde. Hvad dit forarbejde er, kan du blive klogere på her i artiklen.

Vælg en dato

Det er en god idé at være ude i god tid med datoen for brylluppet, så du kan være sikker på, at dine gæster ikke allerede er lovet væk til andre aftaler. Man plejer at sige, at bryllupsinvitationen gerne skal lande senest 12-7 måneder inden den store dag.

Lav en gæsteliste

Inden du for alvor kan planlægge det praktiske til brylluppet, skal du vide, hvor mange gæster I bliver. Eller i hvert fald hvor mange I inviterer, for der vil sandsynligvis komme op til flere afbud fra gæster, som ikke kan deltage.

Få styr på lokale og kirke

Der kan være rift om kirker og festlokaler, så det er en god idé at få booket begge i god tid. Hvis det ikke kan lade sig gøre på den dato, du har valgt, må du finde en anden dato eller en anden kirke/festlokale.

Hvis du holder brylluppet i et telt i haven eller måske i jeres eget hjem, bliver det lidt nemmere at få datoen til at passe, men til gengæld bliver der så tilsvarende noget mere arbejde i at få pyntet op, planlagt mad osv.

Lav ønskeseddel

Inden du kan sende invitationer ud, skal du have styr på jeres fælles ønskeliste, så gæsterne ved, hvad de eventuelt kan købe til jer. Sørg gerne for at vælge ønsker i flere prisklasser, så alle kan være med.

Det er muligt at oprette en digital ønskeseddel på nettet. Det smarte ved denne er, at du løbende kan tilføje flere ønsker, når du kommer i tanke om noget, I godt kunne bruge.

Lav invitation og send den ud

Det er, som sagt, en god idé at være ude i god tid med invitationen med datoen for brylluppet, så jeres gæster kan reservere dagen.

Du kan sagtens selv lave en bryllupsinvitation, men du kan også få en professionel til at klare det for dig. Er du gør-det-selv-typen, kan du finde massevis af inspiration til bryllupsinvitationer på internettet.

Find brudekjole og brudebuket

Du har måske allerede en idé om, hvordan din bryllupskjole og tilhørende brudebuket skal se ud, så nu er det om at komme ud og finde noget, som ligner det, du har oppe i hovedet.

Det kan være en lang proces, som kan trække ud, så undgå at blive frustreret, hvis ikke du finder en brudekjole lige med det samme. Besøg flere forskellige butikker og prøv kjolerne på – måske ender du med at blive forelsket i en brudekjole, du ikke havde forestillet dig.

Brudebuketten kan du planlægge i samarbejde med en dygtig blomsterhandler, som med sikkerhed har masser af gode ideer til, hvordan en sådan skal se ud.

Bestil bryllupskage

Intet bryllup uden en bryllupskage! Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du med fordel tage fat i en konditor, som kan fortælle dig meget mere om, hvordan en bryllupskage typisk er skruet sammen. Bestil gerne i god tid.

Dæk bordet

Det er en kunst i sig selv at dække et bord, og heldigvis er der hjælp at hente. Tjek eksempelvis https://www.borddaekning-bryllup.dk/

Scroll to Top