8 populære grøntsager og frugter du kan dyrke i dit drivhus

5 populære grøntsager og frugter, du kan dyrke i dit drivhus

Med et drivhus kan du relativt let dyrke grøntsager og frugter, og i artiklen her kan du finde lidt inspiration til, hvilke ting du præcist kan dyrke. 

Hvis du ejer et drivhus, men ikke helt ved, hvad du kan eller skal dyrke i dette, så vil du lappe resten af denne her artikel i dig. I de kommende afsnit fremhæver vi nemlig 5 populære grøntsager og frugter, som let vil kunne dyrkes i et drivhus.

Tomater

Tomater er en klassiker i et drivhus, hvilket blandt andet skyldes, at det er utroligt let at dyrke tomater, at langt de fleste kan lide tomater, og at tomater kan indgå i mange forskellige retter.

Der findes en del forskellige typer tomater, og du vil kunne dyrke stort set alle disse typer i et drivhus, hvis du bærer dig rigtigt ad.

Agurker

Ligesom tomaten er agurken også en klassiker i drivhuset. Agurken udmærker sig også ved blandt andet at være yderst let at dyrke samt ved at appellere bredt. Der findes jo stort set ikke nogen mennesker, der ikke kan lide agurker. 

Et yderligere plus ved agurken er, at det ikke tager særligt lang tid at dyrke en eller flere af disse. 

Sår du dine agurker i en god champost i marts, vil du allerede kunne høste hjemmedyrkede agurker til juni.

Squasher

Det er de færreste, der ved, at squasher i virkeligheden er små græskar, der høstes, før de bliver modne, men det er faktisk tilfældet.

Der findes en masse forskellige squasher, men fælles for samtlige forskellige sorter er, at de elsker sol og varme, og netop derfor er et drivhus et super godt sted at dyrke squasher.

Vindruer

Ligesom squasher trives også vindruer rigtig godt i det klima, der er i et drivhus, og det gælder faktisk både de blå, gule og grønne af slagsen.

Det eneste, du skal have fokus på, hvis du ønsker at dyrke vindruer i dit drivhus, er at få vandet disse ganske jævnligt, så jorden, de dyrkes i, ikke tørrer ud.

Husker du dette, møder du formentlig ikke meget andet modstand på din rejse mod lækre, saftige hjemmedyrkede vindruer.

Chilipeber

Hvis du godt kan lide stærke fødevarer, kan vi glæde dig med, at du relativt let kan dyrke chiliplanter i dit drivhus, og dette kan foregå både i kapilærkasser og i krukker.

Sædvanligvis trives chiliplanter bedst ved 20 grader døgnet rundt, og det er særligt vigtigt, at temperaturen i det rum, hvor en chiliplante dyrkes, ikke bliver for lav. 

Derfor vil du få svært ved at dyrke chiliplanter i dit drivhus i de kølige måneder, men så snart foråret rammer, vil det ikke være nogen stor udfordring for dig at få en chiliplante til at spire frodigt.

Scroll to Top