Sådan kommer du ud af et voldeligt parforhold

Sådan kommer du ud af et voldeligt parforhold

Befinder du dig i et voldeligt forhold, er det vitalt, at du gør, hvad du kan for at komme væk fra det hurtigst muligt. Du skal ikke forsøge at redde parforholdet eller tale med din partner. Er han eller hun voldelig, er det afgørende, at du forlader vedkommende med det samme.

I denne forbindelse har du flere muligheder, da der ikke kun findes en måde, du kan forlade en voldelig partner på. Har du uden problemer mulighed for at flytte ind i en ny bolig, er det naturligvis at foretrække, men det er ikke alle, der har denne mulighed.

Har du familie, der kan hjælpe?

Først og fremmest er det en god idé, at du overvejer, om du har familie, der kan hjælpe dig. Hvis du har forældre, en bror eller en helt tredje relation, som du kan bo hos i en periode, vil det være en god løsning. Derfor er det værd at starte med at undersøge dette.

Dette kræver selvfølgelig, at du kan være ærlig over for din familie om, at du bliver udsat for vold i parforhold. Her er det vigtigt, at du ikke forsøger at tale udenom, men derimod er åben og ærlig over for din familie, da det også vil hjælpe dem med at tackle situationen bedst muligt.

Kan du flytte på egen hånd?

Overvejer du at flytte på egen hånd, er det vigtigt, at du er sikker på dette. Ikke nok med, at det er vigtigt, at du føler dig mentalt klar til det. Det handler i lige så høj grad om, at du skal føle dig sikker på, at du vil være i sikkerhed fra din partner, hvis du bor alene.

Føler du dig ikke overbevist om, at det vil være tilfældet, anbefales det at finde en anden løsning. Naturligvis vil det være at foretrække, hvis du kan flytte langt væk fra din partner, men på grund af arbejde, børn m.v. er det ikke altid muligt. Derfor vil et ophold hos familie være en klar fordel.

Overvej et ophold på krisecenter

Bliver du som kvinde udsat for vold i dit parforhold, kan du få ophold på et krisecenter. Det er derfor også en løsning, der er værd at overveje. Her er du nemlig sikker på, at du kan føle dig tryg og sikker, da der vil blive ydet sikkerhed og taget godt hånd om dig.

Disse krisecentre kan du finde i hele landet, og de fleste af dem står klar til at tage imod dig døgnet rundt. Derfor vil du også kunne finde et nær din nuværende bopæl.

Hertil er det også vigtigt at nævne, at de fleste centre tilbyder, at du kan få dine børn med. Flere af dem kan endda tilbyde psykologhjælp til børnene, hvis de selv har været udsat for eller har overværet voldelige episoder i hjemmet. Derfor vil der også blive taget godt hånd om dine børn.

Scroll to Top