5 geniale selskabslege

Mangler du ideer til sjove selskabslege, som I kan fornøje jer med til en fest eller en hyggelig sammenkomst, kan du her i artiklen få vores bud på de bedste selskabslege, ligesom vi også lærer dig reglerne, så du er klar til at introducere dine vendinder for dem.

Godt selskab, lækre drinks, god mad – hvad mere kan man ønske sig? 

Det skulle måske være en sjov selskabsleg eller to! Det er i hvert fald vores erfaring, at de bedste fester og sammenkomster altid involverer en eller flere underholdende selskabslege. 

Derfor finder du her i artikle vores bud på de 5 bedste selskabslege.

Artiklen er bragt i samarbejde med Perfectmen.dk

1. Jeg har aldrig

Det er utroligt simpelt at spille ‘Jeg har aldrig’, men det betyder ikke, at det er kedeligt!

I et spil ‘Jeg har aldrig‘ skal hver deltager på skift komme med et udsagn som fx.: “Jeg har aldrig sendt nøgenbilleder til den forkerte” eller “Jeg har aldrig pruttet foran min kæreste” hvorefter de andre deltager skal drikke, hvis de HAR gjort det. 

Spillet giver altid anledning til en masse sjove og pinlige fortællinger, og så er det en vildt god måde at lære nye bekendskaber at kende. 

2. Hvem er jeg?

I ‘Hvem er jeg’ skal hver spiller have en seddel i panden hvorpå der navnet på en kendt person. Det er vigtigt, at spillerne ikke selv ved, hvad der står på sedlen, for legen går nemlig ud på at være den, som først gætter, hvem de er – altså hvad der står på sedlen i panden.

Hver spiller får på tur lov til at stille ét spørgsmål, som de andre spillere skal besvare ærligt med et ja eller et nej. 

På baggrund af svarene skal man hver især forsøge at blive den, som først rammer rigtigt og gætter navnet på sedlen.

Reglerne i dette spil kan variere en smule, så sørg for at få disse afklaret på forhånd. Vi foreslår, at man på tur kun må stille et enkelt spørgsmål, og at man maksimalt må gætte forkert på sin person tre gange. Gætter man forkert yderligere, er man ude af spillet. 

3. Musikquiz

Det er svært at undgå musik i dagligdagen, og derfor er en musik i netop musik oplagt, fordi alle som minimum har en grundlæggende viden om emnet. 

En musikquiz kan skrues sammen på flere forskellige måder, men en oplagt tilgang til musikquizzen er at forberede en playliste på Spotify eller YouTube, som indeholder en række musiknumre, som deltagerne i quizzen skal forsøge at gætte før de andre. 

I starten kan du afspille 20 sekunder af en sang, senere 10 sekunder, så 5 og til sidst måske kun 1 sekund. På den måde kan du øge sværhedsgraden løbende. 

Forsøg at vælge mainstream popmusik i din musikquiz, så alle kan være med. Selvom du elsker og ved alt om irsk folkemusik, er det langt fra sikkert, at resten af selskabet deler din begejstrin og facination. 

4. Seddel under tallerkenen

En selskabsleg behøver ikke være en, i sætter jer ned og leger nu og her – den kan nemlig også strække sig over hele aftenen, så den bliver ved med at skabe glæde, begejstring og sjov. 

En sådan selskabsleg er ‘Seddel under tallerkenen’. I denne selskabsleg har værten på forhånd forberedt en række sedler med udfordringer, som herefter placeres under gæsternes tallerkener. 

Når værten byder velkommen til selskabet, nævnes det, at sedlerne er der, og at hver gæst skal klare udfordringen i løbet af aftenen, hvis de ikke skal tabe i legen. Herefter er det op til deltagerne at nå i mål med deres opgaver.

Det er vigtigt, at ingen af de andre i selskabet kender til andre sedlerne og udfordringer end deres egen. En del af det sjove i legen er nemlig at gennemskue, om sidemanden bare elsker at citere Nik og Jay, eller om det måske er fordi det er en del af udfordringen. 

Sjove ideer til udfordringer kan være:

  1. Du skal skåle minimum hvert kvarter
  2. Du skal holde en tale i løbet af aftenen
  3. Du skal starte en fællessang med minimum 3 andre deltagere
  4. Du skal flette så mange Nik og Jay citater ind i dine samtaler som muligt.
  5. Du skal samle minimum fem tomme dåser på badeværelset

5. Dårlige jokes battle

Dårlige jokes er, ja… dårlige. Men af og til kan jokes være så ringe, at de bliver gode, og så kan det være svært at holde grinet tilbage.

I en dårlig jokes battle skal to personer  sidde ansigt til ansigt og skiftevis læse dårlige jokes op. Disse har værten forberedt på forhånd, så deltagerne blot skal koncentrere sig om at læse dem op og undgå at grine. Legen går nemlig ud på IKKE at grine af de elenige vittigheder.

Det lyder måske simpelt og nemt, men hvis man sidder ansigt til ansigt med sin bedste veninde, kan selv den mindste bevægelse i mundvigen resultere i store grin – især fordi det er forbudt! 

Taberen er den person, som først griner af en af de ringe vittigheder. I vælger selv, om smil også fører til nederlag, eller om i måske endda tillader et fnis med næsen. 

Scroll to Top