Tips til at gøre din bolig mere handicapvenlig

Lider du eller dit familiemedlem af et handicap, der har bevirket, at du eller familiemedlemmet sidder i kørestol, så skal du naturligvis forsøge at gøre dit hjem så handicapvenligt som muligt. 

Livet som handicappet kan være hårdt, men med de rette hjælpemidler i hjemmet er det muligt at gøre hverdagen lidt lettere og samtidig øge livskvaliteten. I artiklen kommer vi med gode tips til at skabe en mere handicapvenlig bolig – vores tips er særligt rettet mod personer, der sidder i kørestol.

Få installeret en personelevator (hvis fleretagersbolig)

Som udgangspunkt er en fleretagersbolig ikke den mest handicapvenlige bolig, men den kan blive handicapvenlig med de rette tiltag. Et af de bedste tiltag er at få installeret en personelevator. Det kan være omkosteligt, men hvis det er vigtigt for dig, at du kan blive i din bolig, selvom dine fysiske behov har ændret sig, så kan det være den eneste rigtige løsning.

Prisen på en personelevator afhænger bl.a. af adgangsforhold, bygningsmæssige forhold og antal etager. Til gengæld vil elevatoren hurtigt kunne installeres (typisk inden for 3-4 dage). Få et uforpligtende tilbud fra Gloria Mundi Care, der også byder på mange andre handicap hjælpemidler.

Tænk på dine døre og døråbninger

De færreste døre og døråbninger er lavet efter, at det skal være muligt at komme ind og ud af hjemmet i en kørestol. Derfor kan det blive nødvendigt at udvide døråbningerne og evt. installere en rampe, så du nemt kan komme ind og ud. Alt efter dit eller din kæres handicap kan det også være, at det er muligt at skifte fra kørestol til gangstativ ved boligens indgang. Så bliver det lidt nemmere at komme ind og ud, uden at det er nødvendigt at udskifte dørene.

Investér i en kropstørrer til badeværelset

Handicaps og forskellige funktionsnedsættelser kan gøre, at det er strengt talt umuligt at tørre sin egen krop med et håndklæde. En mulig løsning kan være, at man får sin pårørende eller en plejer til at tørre sig, men ønsker man ikke at være afhængig af andre, så vil det være oplagt at investere i en kropstørrer. En kropstørrer gør det nemt for den berørte at tørre sig uden at skulle bruge en masse kræfter.

Der findes også mange andre handicap hjælpemidler

Ovenfor er du blevet præsenteret for en række smarte handicap hjælpemidler. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der også findes mange andre hjælpemidler til handicappede. Hvad end du lider af demens, inkontinens, gigt eller noget helt fjerde, så kan du finde hjælpemidler, der kan gøre din hverdag lettere. Kig blot forbi dk.gloriamundicare.com, der fører et kæmpe udvalg af handicap hjælpemidler. 

Scroll to Top