Vores bud på de 5 smukkeste feriedestinationer i verdenen

Vores bud på de 3 smukkeste feriedestinationer i verden

Hvis du er på udkig efter lidt inspiration til, hvor ferien kan og bør gå hen, så er du landet det helt rette sted. I hvert fald hvis du elsker smukke byer. I artiklen her giver vi dig nemlig vores bud på de 3 smukkeste feriedestinationer i hele verden. 

I går og i forgårs har vi hos Onlywomen diskuteret feriesteder. Nærmere bestemt har vi diskuteret, hvilke steder og områder der er de absolut smukkeste. 

Resultatet af vores diskussioner kan læses i denne artikel. I vilkårlig rækkefølge præsenterer vi nemlig herunder vores bud på de 3 allersmukkeste feriedestinationer i hele verden. 

Bilbao 

Bilbao er beliggende ved Biscayabugten, og byens historie minder lidt om ‘Den Grimme Ællings’. Før i tiden blev byen nemlig ikke regnet for at være synderligt smuk; den blev nærmere betragtet som banal og kedelig.

I dag forholder det sig dog anderledes, hvilket i høj grad hænger sammen med opførelsen af forskellige bygninger. Særligt Guggenheim Museum, der er tegnet af Frank O. Gehre, er en fryd for øjet.

I de senere år Bilbao været en legeplads, hvor nogle af verdens dygtigste arkitekter har fået frie tøjler til at skabe kunst og virkeliggøre deres drømme. 

Det har ført til, at Bilbao i dag er en unik kombination af mesterlige bygningsværker og velbevaret gammel by, der rummer fortidens ånd.

Bergen

Bergen
Normalt er vi ikke meget for at rose vores nordiske naboer, Sverige og Norge. 

Når det kommer til de smukkeste byer i verden, føler vi dog ikke, at vi kan komme udenom Bergen, som er Noges næststørste by.

Selvom byen er indehaver af denne titel, der klinger lidt metropolsk, er den forblevet en landsby med sporvogne og deslige. Dermed har den formået at bevare charmen, man kender fra småbyer, selvom dens befolkningstal i dag nærmer sig 300.000.

Der er rigtig mange årsager til, at prædikatet ‘smuk’ klistrer sig til Bergen. En af største er byens havn, der bærer navnet “Vågen”, hvor det glasklare vand spejler Bergens smukke kombination af bjergpræget natur og civilisation på fornemmeste vis. I havneområdet støder man ligeledes på en masse charmerende træhuse, der stammer fra den hanseatiske tid. Disse forstærker kun området fornemme æstetik.

St. Lucia

Måske har du ikke hørt om St. Lucia før, men vi gætter på, at du – når du har læst vores beskrivelse – har lyst til at stryge på Momondo og købe flybilletter til øen, som er en sand perle i Caribien.

Den kaldes for “den skønne Helene” og bærer mange af de særtræk, som vi normalt forbinder med caribiske øer. Også St. Lucia byder nemlig på paradiske strande, hvor sandet er blødt som støv.

Området kan på mange måder beskrives som uspoleret. Omgivelserne er nemlig ikke så præget af os mennesker. I stedet har Moder Jord i mange år fået frie hænder og i den forbindelse demonstreret, at der ikke findes nogen større kunstner end hende. 

Alt på og omkring øen er nemlig så bjertagende smukt, at man ikke begriber det. Lige fra det krystalklare vand, der omgiver øen, til den tætte regnskov, der dækker det meste af den caribiske perle.

Scroll to Top