Sådan redder du dit forhold

4 tips til at redde et skrantende forhold

Et forholds helbred og styrke følger desværre ikke en stabil opadgående kurve. I et forhold vil der nemlig altid være gode perioder og mindre gode perioder. Bare fordi ens forholds helbred og styrke befinder sig på et hidtidigt lavpunkt, behøver man ikke at give op og gå fra hinanden. Et skrantende forhold kan nemlig – heldigvis da – i mange tilfældes reddes, og heri artiklen får du lidt indsigt i hvordan.

Hvis du har været i et længerevarende forhold, så ved du, at et sådant byder på op- og nedture. Det havde været dejligt, hvis forholdskurven var entydigt opadgående, men det er desværre aldrig tilfældet. 

Faktisk minder styrke- og helbredskurven for et forhold væsentlig mere om kurven for verdensøkonomien, hvor højkonjunktur afløser lavkonjuktur og omvendt. 

Måske er du lige nu del af et forhold, hvor tingene ikke går så godt, som de kunne. Det gætter vi næsten på, siden du er endt på denne artikel. 

Nogle forhold vil desværre være kuldsejlede og ikke stå til til at redde. Er dette tilfældet for dit forhold, er der desværre ingen anden udvej end at hive plasteret af. Din kæreste og dig må gå hver til sit og komme videre.

I mange tilfælde er det dog heldigvis ikke nødvendigt med en så drastisk beslutning, for selvom et forhold i lang tid har kørt dårligt, vil man i mange tilfælde kunne redde det og vende kurven med fornuftige initiativer. Det afgørende i denne sammenhæng er velvilje fra begge parter, og at både du og din kæreste stadigvæk elsker hinanden.

Hvis dette er tilfældet for dit forhold, så skal du være ekstra opmærksom nu. Herunder kommer nemlig 4 gode råd til, hvad du kan gøre for et redde et skrantende forhold. 

Tal om tingene!

Vi mennesker er dyr overlegne, fordi vi har et talesprog. Vores talesprog giver os en masse fordele i forhold til blandt andet konflikhåndtering. I og med vi er udstyret med denne gave, kan det virke absurd, at det, der går galt i langt de fleste forhold, der kører af sporet, er, at parterne ikke får talt ordentligt sammen. 

Af en eller anden grund vender mange deres problemer indad og får ikke sat ord på den usikkerhed og frustration, som i værste tilfælde ender med at tage livet af forholdet.

Derfor er vores første råd, at I får talt om jeres problemer. Sæt ord på, hvad der ikke fungerer, og hvad I ønsker, der bliver gjort anderledes, og læg eventuelt en plan for, hvordan tingene fremover bør gøres.

Hvis I ikke er vant til at tale om alvorlige problemer, vil det formentlig være ret grænseoverskridende, men det er altså nødvendigt at få påtalt elefanten i rummet, hvis den skal peges mod udgangen. 

Lyt og forstå 

Det er ikke altid nok blot at sætte ord på sine frustrationer og usikkerhed for at redde ens parhold. Skal dette intiativ være effektivt, kræver det nemlig, at ens partner og en selv både lytter og forstår, når modparten snakker.

Hvis man er blind over for modpartens udfordringer, er chancen for, at man imødekommer vedkommende og forsøger at løse disse udfordringer nærmest lig 0. 

Derfor er det vigtigt, at både du og din partner bestræber jer på at lytte og forstå, hvad den anden siger. Opfat ikke enhver udgydelse som et angreb, for så kommer paraderne alt, alt for hurtigt op, og en symbolsk torvtrækningskonkurrence går i gang.  

Vis, at I elsker hinanden

Desværre ser man ofte, at begæret i et forhold ebber en smule ud med tiden. Når man er nyforelskede, kan man slet ikke holde fingrene fra hinanden, men med tiden bliver spontane kys, dyrisk sex og lignende en mangelvare i rigtig mange forhold.

Forsvinder nærheden og intimiteten, påvirkes forholdets styrke og kvalitet desværre. Et godt råd er derfor, at man aktivt forsøger at vise, at man elsker sin partner, og at man gør en indsats for at vække ens indre begær. 

Det kan man gøre på mange forskellige måder. Helt simpelt kan man tage en beslutning om, at man gør mere ud af sig selv end vanligt med henblik på at glæde sin partner. Derudover kan man beslutte, at man vil kysse sin partner oftere end normalt. Det lyder som små ligegyldige ting, men tro os, når vi siger, at det virker!

Ydermere er en mulighed at være kreativ i soveværelset. Er sexlivet dødt, kan dette genoplives med frække eksperimenter. Hvis du sidder helt blank uden ideer til, hvad det kunne være, så hjælper vi gerne. 

Det kunne nemlig eksempelvis være at kaste sig ud i et frækt rollespil, lege med sexlegetøj eller forsøge nye stillinger. Der er nok af muligheder, så det er altså bare om at være kreativ. 

Gå i parterapi 

Nogle gange er det ikke muligt at løse konflikterne i et forhold uden professionel assistance. Derfor vælger flere og flere at gå til parterapi, hvor en dygtig terapeut kan vejlede forholdets parter omkring, hvordan de løser deres problemer.

Dette hænger uden tvivl sammen med, at det kan være rigtig, rigtig svært at løse konflikter, hvilket kan skyldes, at man ikke altid er helt bevidst om, hvad der egentlig er kilden til disse. Klarhed omkring dette kan man heldigvis som regel opnå med hjælp fra en parterapeut. 

Tak til Lovecast

Ovenstående artikel er produceret med støtte og support fra Lovecast, der blandt andet faciliterer parterapi i Aarhus og Randers.

Tak for støtten og hjælpen!

Scroll to Top