90'er mode

90’er moden er på vej tilbage – find inspiration til 90’er og 00’er looket her

Det er almindeligt kendt, at moden går i ring, og at tidligere modetendenser vender tilbage før eller siden. I øjeblikket er det især 90’erne og 00’erne som spøger. Vil du være med på modetendensen, kan du her i artiklen lade dig inspirere af modetendenser fra lige før og efter årtusindeskiftet. 

I teorien burde du aldrig skille dig af med dit tøj, for selvom det ikke er smart og moderne lige nu, vil det med sikkerhed blive det igen på et tidspunkt ude i fremtiden. Hvis der stadig befinder sig efterladenskaber i dit klædeskab fra omkring årtusindeskiftet, kan du overveje at finde det frem, for flere modetendenser fra 90’erne og 00’erne er nemlig vendt tilbage. 

Farverig øjenskygge

Farvet øjenskygge var en kæmpe ting omkring årtusindeskiftet, men det er efterhånden længe siden der for alvor har været fuld skrald på farvepaletten i ansigtet. Det ser dog ud til at ændre sig nu, hvor flere og flere kvinder vælger øjenskygge i øjenfaldende farver. 

Du husker måske især den blå øjenskygge, som blev andet var et hit hos Britney Spears, som på daværende tidspunkt var en dominerende trendsetter. 

Den lille fikse skuldertaske

Det var næppe af praktiske årsager, når kvinder for 20-30 år siden bar rundt på en lillebitte håndtaske, for udover en mobiltelefon – som godt nok var store dengang – og lidt make-up, var der ikke plads til andet i den lille taske, hvis stropper også meget gerne måtte være helt korte. 

Men smart så det ud – både dengang og i dag!

Bøllehatten

Vi mangler endnu at møde en, som ikke har en holdning til bøllehatten, som er elsket og hadet af massevis af mennesker. Bøllehatten var en stor ting op igennem 90’erne, og nu tyder det på, at den mærkværdige hovedbeklædning igen er blevet hip. 

Enorme hår- og pandebånd

Håret har alle dage været en afgørende ingrediens i den suppe, som er moden i et givent årti. Inden vi trådte ind i det 21. århundrede var det dog ikke altid nok at have pænt hår og den rigtige frisure. 

Pynt til håret kunne ikke blive stort nok i 90’erne, hvor blandt andet gigantiske hårbånd var populære. 

Tørklæde på hovedet

Sidney Lee gjorde sit bedste for at gøre tørklædet på hovedet moderne igen, men den selvbrunede realitykendis formåede nok snarere at gøre det stik modsatte. 

Nu er Sidney Lee dog ikke længere på alles læber, ligesom det var tilfældet i 10’erne, og derfor er tørklædet ikke længere noget, som man nødvendigvis forbinder med ham. Derfor er det nu igen så småt ved at blive moderigtigt at bære et kulørt tørklæde på hovedet, ligesom man gjorde det i 90’erne. 

Træningssættet

Det er ikke en ny tendens, at træningstøj er en del af den kvindelige mode, for løbetights og yogabukser er populære beklæder lige i øjeblikket. 

Noget tyder dog også på, at træningssættet, spøgefuldt kaldt campinghabitten, er på vej tilbage i garderobeskabene hos danske trendsettere. Det er dog ikke nødvendigvis fordi de lige er blevet færdige med træning i fitnesscentret, at de modekyndige bærer et træningssæt – tværtimod er det hverdagstøj, som både er moderne og behageligt at have på.

Skal du bruge nyt tøj?

Mangler du nyt tøj, 90’er inspireret eller ej, kan du finde en masse lækkert tøj til kvinder hos Mollyogmy.dk.

Scroll to Top