Boligindretning 2020 – Se årets indretningstendenser i boligen

Er du nysgerrig på, hvordan boligen skal se ud i 2020, kan du her i artiklen få et indblik i, hvad indretningseksperter peger på som de nye store og dominerende tendenser.

2020 kommer, ligesom mange år har gjort det forinden, til at byde på tendenser fra fortiden. I år kan du forvente at 1930’erne kommer i spil i indretningen i de danske hjem, hvor mørkt træ, runde møbler, tern og kunst kommer til at dominere. For at bryde fornævnte, som kan virke en smule tungt og mørkt, kan du forvente cremede farver og gyldne og grønne toner som modvægt. 

Mørkt træ

I lang tid har den nordiske stil domineret de danske hjem og her har det især været lyse træsorter, som er gået igen. Noget tyder dog på, at det lyse træ så småt bliver skiftet ud med mørkere alternativer. Som modspil hertil, kommer vi formentlig til at se farver på vægge og tekstiler i beige og gyldne nuancer, for at bryde med det tunge og mørke træ.

Det mørke træ vi slæber med ind i vores hjem, kommer til at være runde og organiske i deres former.

De cremede farver fortsætter med at være populære

Cremede farver har længe været populære i moderigtige boliger rundt omkring i landet, og den tendens ser umiddelbart ud til at fortsætte. Dog vil nuancerne glide mere over i det gyldne og brune.

Farver fra naturen kan ligeledes forvente at blive en del af moden i 2020, hvor særligt mørkegrønne nuancer gør indpas i tekstiler.

Du kommer formentlig heller ikke udenom det ternede, som kan give et maskulint modspil til det lidt mere feminine, som i høj grad har præget indretningen de seneste år.

Dansk design

Dansk design vil fortsat være populært og det er derfor uundgåeligt at både klassiske og nyklassiske design bliver en væsentlig del af indretningen. Kendte designermøbler, lamper og sågar designerbestik, eksempelvis det populære Kähler Hammershøi bestik, kommer til at være en afgørende del af indretningen i 2020.

Store kunstværker

Hvor det tidligere har været populært med flere små billeder på såkaldte billedvægge, kan vi i stedet forvente at se enkelte men store kunstværker, som dog vil være minimalistiske i deres udtryk.

Marmor kommer på besøg

Det er ikke som sådan en ny tendens, at marmor rykker ind i de danske hjem, men tendensen ser umiddelbart ud til at fortsætte i år. Måske vi også kommer til at se mere til terrazzo, som er et fint alternativ til det lidt dyrere marmor.

Scroll to Top