De bedste tøsefilm

De 10 bedste tøsefilm nogensinde

Heri artiklen giver vi dig vores bud på de 10 bedste tøsefilm nogensinde, og lad mig bare afsløre, at vi på redaktionen har brugt væsentlig længere tid på at diskutere, hvilke film der skulle med på listen, end jeg har på at skrive selve artiklen. Selvom diskussionerne sommetider blev ret heftige og højrystede, endte vi heldigvis med en liste, som vi alle er rigtig, rigtig tilfredse med.

Selvom tøsefilm måske ikke er en genre på niveau med action-, komedie- og gyserfilm, så ved enhver, hvad der snakkes om, når man bruger begrebet. Der henvises nemlig til romantiske film, hvor en af hovedrollerne formentlig spilles af en af verdens lækreste mænd. 

Hvis du allerede har iført dig joggingbukserne, lagt dig til rette i sofaen, trukket tæppet over dig og kun mangler ideer til, hvilken film du skal sætte på, er du landet det helt rette sted. Herunder følger nemlig vores 10 yndlingstøsefilm. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

The Notebook

“The Notebook” er en virkelig fantastisk film. Den er intens, rørende og ekstremt romantisk. Det trækker bestemt heller ikke ned, at Ryan Gosling er med i den!

Alle kvinder elsker denne film, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at den har sneget sig med på IMDb’s top 50 for kvinder. 

På redaktionen var der da heller ikke en eneste, der var i tvivl om, at filmen skulle med på vores liste med de 10 bedste tøsefilm. 

Pretty Woman

Selvom “Pretty Woman” er over 30 år gammel, holder den stadigvæk den dag i dag. Den fantastiske historie om den rige ungkarl, der forelsker sig i den charmerende prostituerede, byder på grin, gråd og alt det, som en god romantisk komedie ellers skal byde på. 

Julia Roberts er fantastisk i rollen som Vivian, der er både charmerende, begavet og yderst sårbar. Samspillet med Richard Gere er yderst troværdigt – de har virkelig en fantastisk kemi, og det klæder uden tvivl filmen.

Grease

Med “Grease” får man ikke blot en fantastisk kærlighedshistorie. Her får man også fornøjelsen af en masse herlig musik og udødelige dansetrin. 

Filmen er fra 1978, men holder stadigvæk den dag i dag. Det samme gør musikken, der er fast inventar på enhver DJ’s setliste i provinsen, og netop derfor elsker vi provinsen!

Table 19  

“Table 19” er på mange måder jokeren på vores liste. Det er en ret undervurderet film, som rigtig mange endnu har til gode at se. Som enhver anden tøsefilm hadede anmelderne også denne – det gjorde publikum dog ikke!

Vi ønsker ikke at afsløre for meget af handlingen, da det vil kunne spolere din oplevelse med filmen. En lille forsmag skal du dog have. 

Filmens hovedperson, som spilles af Anna Kendrik, hedder Eloise, og plottet vedrører, at hun tager til et bryllup, hvor hendes ekskæreste er forlover.

Til denne fest placeres hun ved bord 19 sammen med en række originaler. Hurtigt i filmen indser de seks ved bordet, at de er folk, som brudeparret egentlig havde håbet ville blive væk. 

De seks karakterer er både underfundige og sjove, og i løbet af filmen kommer man virkelig til at holde af dem, og så tør vi godt afsløre, at Eloise får sig et par romantiske oplevelser til festen. En rigtig hyggelig film, der ikke kræver særligt meget koncentration. 

10 Things I Hate About You

“10 Things I Hate About You” er en fantastisk tøsefilm, fordi den indeholder alt det, som en god tøsefilm skal indeholde.

Den er sjov, relaterbar, vækker en masse følelser og byder på en af de lækreste mænd nogensinde i hovedrollen – nemlig Heath Ledger, der desværre ikke er her mere.

Findes der dog nogen bedre måde at ære hans minde på end at savle over hans charme i denne film? Vi tror det næppe!

Simon og Malou

“Simon og Malou” er en dansk komedie, der er gået lidt under radaren, og som ikke har fået super meget opmærksomhed, siden den udkom, hvilket er meget, meget underligt. Det er nemlig en af de bedste danske tøsefilm, der nogensinde er lavet.

Filmen er et godt eksempel på, at når modsætninger mødes, så sker der magi! Simon og Malou kunne nemlig ikke være mere forskellige, og alligevel forelsker de sig. Det kan jo ikke være anderledes, vel? 

Filmen byder på en et utal af gode grin, et par triste momenter og en masse romantik – præcis som en tøsefilm skal.

Dear John

Dear John er nok en af de mest romantisk film, der findes!

Hvis du ikke har set den før, kan vi fortælle, at den handler om en soldat – en meget, meget lækker en – der under sin orlov forelsker sig i en universitetsstuderende. 

Romancen mellem de to er så smuk, og man kan slet ikke lade være med at forestille sig, at det er en selv, der kærtegnes af lækre Channing Tatum. 

Alt udvikler sig dog ikke rosenrødt, hvorfor det godt kan være en god idé at have Kleenex ved hånden, når man ser filmen.

Bollevenner

Der er mange årsager til at sætte filmen “Bollevenner” på. Først og fremmest er det en rigtig sød og sjov film, men derudover er der også en del scener med en vis hr. Timberlake uden synderligt meget tøj. Haps haps haps, siger vi bare.

I filmen forsøger Justin Timberlake og Mila Kunis at være venner med fordele – altså venner, der går i seng sammen uden at udvikle følelser. At prøve dette ved de fleste er risky business, og tingene udvikler sig da heller ikke helt uproblematisk i filmen, kan vi godt afsløre.   

La La Land

La La Land byder på sang, dans, intriger og en fuldstændig magisk kemi mellem Emma Stone og Ryan Gosling.

De to er så troværdige i deres roller, at man som seer tror fuldt og fast på den lidenskab, de begge portrætterer, er 100 procent ægte. En lidenskab, der demonstrer, hvor besværlig, smuk og uterlig kærligheden kan være.

La La Land er en fantastisk tøsefilm, men også bare en fantastisk film i sig selv. Derfor er det da også en film, som selv filmsnobberne anerkender og værdsætter, blandt andet på grund af filmens mageløse skuespil samt dens ekstremt velkoreograferede musical-scener.

Kærlighed ved første hik

Vi kunne naturligvis ikke lave en liste over de bedste tøsefilm uden at vifte med den patriotiske fane mere end blot en gang. 

Derfor afslutter vi listen med en dansk film, og valget er faldet på “Kærlighed ved første hik”. Der var dog mange andre kandidater, og en række af boblerne var “Den eneste ene”, “Den skaldede frisør” og “Nynne”. 

De måtte dog allesammen se sig slået af den romantiske historie om den håbløse 1.g’er, Viktor Knudsen, der forelsker sig i den uopnåelige 3.g’er, Anja, og det måtte de, fordi “Kærlighed ved første hik” i den grad stadigvæk holder på alle parametre.

De sjove scener er stadigvæk sjove, sangene fortsat fantastiske, og så siger filmen noget helt centralt om at være ung, usikker og fyldt med hormoner. 

Faldt ingen af dem i din smag?

Hvis ingen af ovenstående film, faldt i din smag, så kan vi glæde dig med, at der findes mange andre lignende lister på nettet. Besøg eventuelt mariesverden.dk, hvor du blandt andet kan finde en oversigt over de allerbedste gyserfilm!

Scroll to Top