Guide: Sådan rengør du din dildo

I artiklen her gør vi dig klogere på, hvordan du rengør en dildo helt korrekt, og hvad du skal tænke over i den henseende.

Hvis du systematisk husker at rengøre din dildo efter brug, øger du chancen for, at den holder længere, hvorfor hyppig rengøring altså har en positiv effekt på holdbarhedsgraden.

Derudover er et yderligere argument for at rengøre sin dildo, at det er yderst uhygiejnisk at lade være, og at en ikke-rengjort dildos overflade kan indeholde bakterier, der ikke er gode for underlivet.

Måden, hvorpå du bør rengøre din dildo, dikteres langt henad vejen af dildoens materiale.

Derfor har vi valgt at inddele vores rengøringsguides efter materiale.

Guide til rengøring af silikone-dildo

Mange dildoer – og meget sexlegetøj generelt – er lavet af silikone, hvilket skyldes, at dette materiale er slidstærkt, varmefølsomt og yderst behageligt.

En yderligere fordel ved silikone er, at det er et materiale, der er let at rengøre, så hvis din dildo er lavet af dette materiale, kan du godt hæve hænderne over hovedet og danse en sejrsdans, for så er rengøringen mildt sagt overskuelig.

Hvis du skal rengøre en silikone-dildo, kan du klare dette på følgende måder:

  • Placér dildoen i opvaskemaskinen. Du kan uden problemer vaske den sammen med bestik, glas og service.
  • Kom den i en gryde med vand og lad den koge et par minutter.
  • Rengør den med en våd klud og et antibakterielt eller desinficerende middel.

Guide til rengøring af glasdildo

Ligesom silikone-dildoer er dildoer af glas også yderst lette at rengøre. Også en dildo af dette materiale vil du nemlig kunne rengøre via en tur i opvaskemaskinen.

Derudover er en rengøringsmulighed for en glasdildo at tørre denne af med en våd klud og efterfølgende smøre den ind i sexlegetøjsrens. 

Guide til rengøring af dildoer af gummi samt jelly

Der er mange fine ting at sige om materialerne gummi og jelly. Desværre er der også en række negative, og den altoverskyggende negative ting, der er at sige, er, at disse materialetyper er særligt modtagelige over for skidt, snavs og bakterier.

Derfor er det særligt vigtigt at rengøre sin dildo hyppigt, hvis den er lavet af enten gummi eller jelly.

Heldigvis kræver rengøringen af dildoer af disse materialer ikke alverden. Du kommer nemlig langt med en ren klud samt varmt vand – i hvert fald så længe du sørger for at skrubbe overfladen grundigt.

Når du har vasket dildoen og tørret den, anbefales det, at du påfører desinficerende sexlegetøjsrens eller alkogel på dildoens overflade med henblik på at sikre, at alle potentielle bakterier kommer til at lade livet.

Scroll to Top