Hvad er forskellen på en a-kasse og en fagforening?

Hvad er forskellen på en a-kasse og en fagforening?

Hvis du har svært ved at skelne mellem en a-kasse og en fagforening, så er du langt fra alene. Mange udfordres nemlig af forskellene på disse instanser. Derfor har vi skrevet denne lille artikel, hvor vi redegør for, hvad der kendetegner en a-kasse, og hvad der kendetegner en fagforening. 

En fagforening forhandler løn samt arbejdsvilkår og lignende. Hvis du får problemer med din løn eller din arbejdstid, vil du kunne søge hjælp hos en fagforening.

En a-kasse derimod er dit sikkerhedsnet, sæt du skulle være så uheldig at blive ledig. Et medlemskab i en a-kasse er nemlig afgørende for retten til dagpenge.

Mange a-kasser udbyder også fagforeninger, og det er uden tvivl derfor, at rigtig mange farer vild i to begreber og får dem forvekslet med hinanden. 

Hvad koster det at blive medlem af en a-kasse og en fagforening?

I skrivende stund findes der over 20 forskellige a-kasser og næsten lige så mange fagforeninger.

De billigste a-kasser har et kontingent, der lyder på lidt over 450 kroner pr. måned, mens de billigste fagforeninger kører med en takst, der lyder på lidt over 60 kroner pr. måned.

Hvis du ønsker et grundigt overblik over taksterne for a-kasser og fagforeninger, så findes der en masse sites, hvor du kan sammenligne a-kasser samt fagforeninger.

Skal man være medlem af en a-kasse?

Det er ikke lovpligtigt at være medlem af en a-kasse, men hos Onlywomen.dk er det dog alligevel noget, som vi anbefaler alle og enhver. 

Som sagt er medlemskabet af en a-kasse nemlig afgørende for retten til dagpenge i tilfælde af ledighed, og ingen er desværre helt sikre i deres job. Det har Covid-19-krisen vist været en ret god reminder om! 

Scroll to Top