Kvindelig iværksætter – Sådan kommer du i gang

Mænd er fortsat overrepræsenterede i dansk erhvervsliv, men der er både plads til og behov for, at skarpe kvinder kaster sig over iværksætteri. Er du kvinde, og går du med en drøm om et liv som selvstændig, får du her i artiklen en række råd til, hvordan du kommer i gang. 

Når der fortsat er flest mænd i dansk erhvervsliv, skyldes det flere forskellige årsager. Blandt andet er mænd ofte mere risikovillige og derfor klar til at sætte det hele over styr for at jagte iværksætter drømmen.

Hvis du er kvinde og går rundt med en iværksætter i maven, skal du overveje at tage chancen og sætte jagten ind på din drøm. Er du I tvivl om, hvordan du skal gribe det an og komme i gang, får du her i artiklen en række gode råd, så du kan komme i gang med en tilværelse som kvindelig iværksætter.

Hvad er du god til?

Inden du kaster dig ud i dit nye iværksætter eventyr, kan det være en god idé med lidt selvransagelse. Forsøg at finde frem til hvad du godt kan lide, og hvad du er god til. Dine chancer for at få succes er væsentligt større, hvis du kaster dig over noget, som du har passion for og er god til.

Imens du kigger dig selv dybt i øjnene i spejlet, bør du også gøre dig overvejelser om dine svagheder. Ingen iværksættere er verdensmestre i det hele, så find gerne ud af, hvor du har brug for hjælp fra andre. Når du er bevidst om dine svagheder, kan du søge ekstern vejledning eller måske alliere dig med en eller flere partnere, som har lyst til at starte virksomhed med dig og som kan supplere dine svage sider.

Den gode idé

Når du har fået styr på, hvor dine styrker ligger, er du klar til næste skridt – at finde ud af, hvad du skal beskæftige dig med. Måske har du allerede en genial idé til en forretning, eller måske skal du gå i tænkeboks og finde på noget smart. Tag eventuelt udgangspunkt i udfordringer i din egen dagligdag – hvis du har bøvl og besvær med noget, er du næsten med sikkerhed ikke den eneste, som går med samme problemer.

Rigtigt mange iværksættere er meget fokuserede på at finde den perfekte idé til et produkt eller en forretning, og selvom det bestemt er godt med en god idé, er det faktisk endnu vigtigere, at du har evnerne til at eksekvere. En god idé er ikke i sig selv noget værd, hvis ikke den kan føres ud i livet.

Faktisk er det en udbredt misforståelse, at en god idé overhovedet er en nødvendighed. Det bringer os til næste punkt…

Iværksætteri behøver ikke være lig med en millionforretning 

Iværksætteri behøver ikke være at starte det næste Just-Eat, Airbnb eller Uber. Det er fint med store ambitioner, men mindre kan bestemt også gøre det.

At åbne sin egen frisørsalon, restaurant, rengøringsfirma, konsulentvirksomhed og lignende, er ligeså meget iværksætteri som at skabe Facebook. Drøm gerne stort, men husk på at der også er behov for mindre virksomheder, som ikke nødvendigvis laver to- eller trecifrede millionbeløb på bunden.

Få styr på alt det praktiske

Der er mange aspekter i at starte en virksomhed, og selvom det ikke nødvendigvis er det mest interessante, er der en lang række praktiske ting, som der skal være styr på.

Virksomheden skal oprettes, så du får dit eget CVR-nummer, hvis du forventer en omsætning på over 50.000 kroner om året. Forventer du en mindre omsætning, kan virksomheden drives som hobby. En hobbyvirksomhed kræver ikke et CVR-nummer eller registrering.

Derudover skal du gøre dig tanker om navn, logo, hjemmeside og virksomhedsform.

Det er også vigtigt, at du får styr på bogføring og regnskab, så tallene i regnskabet går op. Her anbefaler vi, at du benytter et regnskabsprogram til iværksættere.  

Scroll to Top