Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk

Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk

Man siger, at det typisk ikke tager mere end 7 sekunder for en person at danne sig et indtryk af en anden. Førstehåndsindtrykket kan tilmed være svært at komme af med, når man først er blevet sat i bås af et andet menneske. det giver derfor rigtig god mening at gøre sig umage fra start, så man giver så godt et førstehåndsindtryk som overhovedet muligt. Det hjælper vi dig med!

Når man skal gøre et godt førstehåndsindtryk, er der adskillige faktorer, som spiller ind. Dit udseende, din stemme, hvad du siger, hvordan du lugter osv. Listen er lang, men nogle faktorer er vigtigere end andre, hvis du gerne vil have en anden person til at synes om dig fra start.

Derfor vil vi nu gennemgå det vigtigste, som du bør være opmærksom på ved dig selv, hvis du vil give et godt førstehåndsindtryk.

Dit humør

De fleste mennesker bliver helt automatisk tiltrukket af andre, som er i godt humør. Det gælder både både for venner, en potentiel kæreste, kollegaer, familie og hvem du nu ellers risikerer at rende ind i på en dag.

Vil du gøre et godt førstehåndsindtryk, er det derfor en fordel, hvis du er glad. Når du er glad kan man høre det i din stemme og se det i dit ansigt og på dit kropssprog. De fleste vil helt automatisk synes bedre om dig, fordi de bliver i godt humør i dit selskab.

Husk dog på at det er en balancegang. Hvis du virker for glad, eller din glæde er forceret, vil du risikere at sende seriemorder-signaler. Vi behøver næppe fortælle, hvorfor det ikke er godt, hvis du vil gøre et godt førstehåndsindtryk…

Hold øjenkontakt

Øjenkontakt er en god ting. Når du ser et andet menneske i øjnene, føler de sig ofte set, lyttet til og forstået.

Du bør dog ikke passe på med for meget øjenkontakt. Stirrer du din samtalepartner ned, som var i midt i en stirrekonkurrence, hvor du gik målrettet efter førstepladsen, vil de fleste finde det ubehageligt og akavet.

Giv et ordentligt håndtryk

Det burde egentlig være helt simpelt at give et håndtryk, men overraskende mange mennesker har svært ved det. Et godt håndtryk er ikke for hårdt, men det er heller ikke for slattent.

Tag et solidt greb om modpartens hånd og klem en smule til. Hvis din hånd er slatten, sender du et signal om, at du er ugidelig og ikke rigtigt orker relationen, hvilket ikke sender noget godt signal.

Du skal dog heller ikke klemme så hårdt, at modparten er ved at få knust fingerknoglerne. Et håndtryk er ikke en styrkekonkurrence!

Lad desuden være med at holde håndtrykket alt for længe, for det bliver hurtigt akavet, hvis modparten føler, at I er gået fra at hilse til at holde i hånd.

Du må godt fedte lidt

Gaver har altid været brugt i forbindelse med mødet mellem mennesker. Gaver kan bruges som et signal om gode intentioner og et bevis på, at man er villig til at investere i relationen. Begge dele fungerer rigtig godt, hvis du vil gøre et godt førstehåndsindtryk.

Du bør dog altid vurdere situationen, inden du pakker en gave ind og slæber den med, når du skal møde en fremmed. I nogle henseender kan det være okay med en gave, f.eks. på første date, hvor en lille gave til ham kan være en fin idé. Hvis det derimod er din nye bankrådgiver, kan det hurtigt misforstås, hvis du har en buket røde roser i favnen.

Scroll to Top