Rækkefølgen på Harry Potter bøgerne og filmene

Overvejer du at dykke ned i det fortryllende univers om troldmænd, hekse, alfer og mytiske væsner, som er Harry Potter, men er du i tvivl om, hvor du skal starte, giver vi dig her et overblik over rækkefælgen af både de syv bøger og de otte film.

I 1995 satte forfatteren J.K. Rowling det sidste punktum i den første bog om den forældreløse troldmand Harry Potter med det ikoniske ar formet som et lyn i panden.

Siden da er det gået stærk for bogserien, som er blevet ubeskriveligt populær blandt både børn og voksne, og som har resulteret i en række af ligeledes populære film, som mange vender tilbage til igen og igen. 

Er du helt ny i Harry Potter universet, kan det være en smule svært at navigere i, så derfor har vi strikket den guide sammen, så du ved, hvor du skal starte.

Rækkefølgen på Harry Potter bøgerne

Hvis du vil starte ligesom de første fans af Harry Potter, nemlig med at læse bøgerne, finder du rækkefølgen på disse nedenfor.

 1. Harry Potter og De Vises Sten (1997)
 2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (1998)
 3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (1999)
 4. Harry Potter og Flammernes Pokal (2000)
 5. Harry Potter og Fønixordenen (2003)
 6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (2005)
 7. Harry Potter og Dødsregalierne (2007)
Foruden ovenstående 7 bøger, findes og Harry Potter og det forbandede barn, som ikke er en bog i stil med ovenstående, da der er tale om en udgivelse af manuskriptet til et utroligt populært teaterstykke om Harry og Co. 

Rækkefølgen på Harry Potter filmene

Den er en tidskrævende opgave at skulle igennem samtlige syv bøger i serien om Harry Potter, og selvom vi anbefaler, at du giver dig selv den oplevelse, det er at læse bøgerne fra ende til anden, kan vi godt forstå, hvis du ikke helt kan overskue det. 

Mindre tidskrævende er det at se de 8 film om Harry og hans venner, så hvis du vælger den vej, kan du nedenfor blive klogere på, hvilken rækkefølge du skal se filmene i.

 1. Harry Potter og De Vises Sten (2001)
 2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (2002)
 3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (2004)
 4. Harry Potter og Flammernes Pokal (2005)
 5. Harry Potter og Fønixordenen (2007)
 6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (2009)
 7. Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1 (2010)
 8. Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2 (2011)

Husk også jubilæums dokumentaren

Den populære filmserie om den unge troldmand Harry Potter har for nyligt fejret sit 20 års jubilæum, hvilket blev fejret med en særlig genforeningsdokumentar, hvor castet fra de mange film mødtes på ny og talte gamle dage.

Der er tale om et vaskeægte ‘trip down memory lane’ for både deltagerne i dokumentaren og os på den anden side af skærmen. Er du fan af de 8 film i serien om Harry Potter, er der ingen vej udenom denne dokumentar, som kan streames hos HBO Max.

Hvor kan man se Harry Potter?

I skrivende stund skal du forbi streamingtjenesten HBO Max, som eksklusivt har rettighederne til alle Harry Potter-filmene. 

Alternativt kan du leje filmene for et beskedent beløb hos flere forskellige streamingtjenester. Et hurtigt kig har vist, at du blandt andet kan leje filmene hos Viaplay, Blockbuster og iTunes. 

Tak til Watchfeldt.dk!

Oversigten over Harry Potter film og bøger er bragt i samarbejde med Watchfeldt.dk, hvor du kan købe lækre kvalitetsure i alle prisklasser. 

Scroll to Top