Sådan bliver du klar til første date

Det er helt normalt at være hamrende nervøs inden en date. Hvis alt flasker sig, kan personen, som sidder og venter inde på restauranten jo vise sig at være ham, du skal dele resten af livet med. Det er lidt af et pres!

Der er dog ting du kan gøre, så den første date bliver nemmere for både dig og din date. 

Prøv ikke at være perfekt

De fleste ville elske at være perfekte, men perfektion er et uuopnåeligt mål. Du bør derfor ikke spekulere for meget over, om dit hår sidder nøjagtigt, som det skal. Pyt med om din make-up ikke er lige i skabet og spekuler ikke for meget over, hvilket tøj du tager på (men drop juletrøjen i sommermånederne!)

Det er lidt en kliche, men det er ofte vores fejl, som gør os menneskelige og elskværdige. Hvis du var perfekt, ville der ikke være nogen ridser i lakken, som din date kunne forelske sig i. 

Forbered samtaleemner

Ideelt set flyder samtalen helt af sig selv, men hvis I ikke kender hinanden særligt godt på forhånd, kan det være svært. Der er absolut intet galt i, at I lige skal finde hinanden, inden samtalen kører som smurt i olie. 

Det kan dog være akavet med for mange pinlige tavsheder. Du kan derfor forberede dig hjemmefra, ved at have et par samtalemener parat. 

Du kan spørge ind til hans interesser, job, fremtidsplaner, drømme, familie og meget andet. Det vigtige er ikke, at emnet er sindsoprivende spændende, men blot at du har et par klar, så du kan bryde tavsheden. 

Pas dog på med at forberede dig FOR meget. Du vil nødigt lyde som en samtalerobot, der er programmeret på forhånd til at føre en samtale. 

Det behøver ikke være en kæmpe ting

I vores indledning pointerede vi, at din date potentielt kan ende med at være ham, som du bliver gift og får børn med. Sådan skal du dog ikke nødvendigvis tænke på det, for daten kan hurtigt blive placeret på en piedestal. 

Første, anden eller tredje date for den sags skyld, behøver ikke være nogen kæmpe begivenhed. I skal ikke nødvendigvis mødes på en romantisk restaurant. Faktisk kan det være en fordel, hvis I bevidst underspiller jeres date en smule og i stedet blot aftaler at mødes til en kop kaffe på en cafe eller en is ved søen.   

Held og lykke!

Med ovenstående råd i bagagen, er du forhåbentligt blevet lidt mere beredt på det første stævnemøde. Vi ønsker dig held og lykke og krydser fingre for, at daten går godt. 

Scroll to Top